Μπορεί την τελευταία τριετία να βρίσκεται σε πτώση, ωστόσο ο Μπρένταν Χέιγουντ αποτελεί έναν από τους αξιόπιστους ρολίστες ψηλούς του ΝΒΑ. Και στην Σάρλοτ ήδη σκέφτονται την απουσία του. Οι Μπόμπκατς ανακοίνωσαν πως ο 33χρονος σέντερ (επιλογή στο Νο20 του ντραφτ του 2001 και πρώην παίκτης των Ουίζαρντς και Μαβς) θα μείνει εκτός δράσης για περισσότερο από 3 μήνες, λόγω κατάγματος κόπωσης στο αριστερό πόδι του…

Ο Χέιγουντ, που είχε πέρυσι 3,5π.-4,8ριμπ. σε 62 ματς για τις «Αγριόγατες» -και έχει να κάνει «θόρυβο» στο ΝΒΑ από τη σεζόν 2009-10, όταν είχε επίδοση 9,1π.,-9,2ριμπ. παίζοντας για Ουάσινγκτον και Ντάλας- θα υποβληθεί σε επέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα και η επιστροφή του αναμένεται στα μέση Ιανουαρίου. Προοριζόταν για αναπληρωματικός του νεοφερμένου στη Σάρλοτ, Αλ Τζέφερσον και του ρούκι (Νο4 στο ντραφτ του Ιουνίου) Κόντι Ζέλερ, ρόλο που θα αναλάβουν πλέον με αυξημένες ευθύνες οι Τζος ΜακΡόμπερτς και Μπισμάκ Μπιγιόμπο.

Στο μεταξύ, απώλεια, αλλά μικρότερης «ζημίας» και για τους Κλίπερς, για τους οποίους o νεοαποκτηθείς Τζέι-Τζέι Ρέντικ θα μείνει εκτός για 10 μέρες, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο. Ο πρώην γκαρντ των Μάτζικ, πάντως, θα είναι πιθανότατα έτοιμος για την πρεμιέρα της 29ης Οκτωβρίου, κόντρα στους Λέικερς. Τέλος, οι Ρόκετς θα πορευτούν χωρίς τον 39χρονο ρολίστα σέντερ, Μάρκους Κάμπι, που θα χάσει τουλάχιστον τις επόμενες 6 εβδομάδες, λόγω προβλήματος στο πέλμα.