Η πρώτη ανταλλαγή της πιο ενδιαφέρουσας ημέρας της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ, της trade deadline, είναι γεγονός, αφού πριν από λίγες ώρες, οι Sacramento Kings απέκτησαν τον Delon Wright από τους Detroit Pistons, στέλνοντας στο Michigan τον Cory Joseph αλλά και 2 πικ δευτέρου γύρου.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα win/ win trade, αφού οι μεν «Βασιλιάδες» ενισχύθηκαν με έναν πολύ μακρύ και νεανικά έμπειρο point guard που μπορεί να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό επιθετικά λειτουργώντας κάτι ως ο Sixth Man της ομάδας, ενώ από την άλλη μεριά, τα «Πιστόνια» πήραν ένα βετεράνο point guard που μπορεί να λειτουργήσει ως μέντορας για το νεανικό κορμό του συλλόγου, ειδικότερα μετά την αποπομπή των Derrick Rose και Blake Griffin.

Αν πρέπει όμως, να βγει ένας νικητής από την εν λόγω ανταλλαγή αυτοί θα ήταν οι Kings, οι οποίοι βρήκαν έναν παίκτη που ταιριάζει εφάμιλλα στα δεδομένα των 3 guard lineups τους, όπου αρέσκεται ο coach Walton, έναν αρκετά all around αθλητή με έφεση στο drive και το shot creation, στοιχεία που θα βοηθήσουν άρτια τον οργανισμό της Καλιφόρνια όσο δεν τον «πλέκουν» με τους Fox, Hield και Halliburton, που καταλαμβάνουν τεράστιο όγκο των επιθέσεων του συλλόγου.

Οικονομικά, η παρούσα ανταλλαγή έχει ενδιαφέρον, αφού είναι πολύ πιθανό να υπάρξει re-trade!

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Wright -που μετράει φέτος 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα- αυτός θα αμειφθεί με 8.5 εκ. δολ. την επόμενη σεζόν, κάτι που φαντάζει ως ένα ιδεατό βάρος συμβολαίου για τους Kings, αλλά η κατάσταση ίσως είναι διαφορετική για τους Pistons, αφού το νέο τους απόκτημα θα λάβει 12.6 εκ. δολ. την επόμενη χρονιά, κάτι που ίσως φαντάζει απαγορευμένος καρπός για τα «Πιστόνια», που στηρίζονται αποκλειστικά σε νεανικούς και εξελίξιμους παίκτες -με εξαίρεση τους Ellington και Plumlee.

Αναλυτικά το trade:

 

  • Kings: Delon Wright
  • Pistons: Cory Joseph, 2 πικ δευτέρου γύρου