Η πρώτη ανταλλαγή του καλοκαιριού είναι γεγονός πριν καν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα οι Χόρνετς έστειλαν τον Εμέκα Όκαφορ και τον Τρέβορ Αρίζα στους Ουίζαρντς ενώ την αντίθετη διαδρομή θα ακολουθήσει ο Ρασάρντ Λιούις με τις δύο ομάδες να ανοίγουν για φέτος το “χορό” των ανταλλαγών.

Η νέα διοίκηση των Χόρνετς δεν ήθελε να χάσει καθόλου χρόνου και σκοπός της ήταν να δημιουργήσει χώρο στο σάλαρι καπ. Κατάφερε να ξεφορτωθεί τα συμβόλαια των Όκαφορ και Αρίζα, τα οποία θα στοίχιζαν περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν άμεσα και με τον Λιούις.

Οι Χόρνετς δεν επιθυμούν να πληρώσουν το συμβόλαιο 24 εκατομμυρίων δολαρίων, που πρέπει να πάρει βάσει συμβολαίου την επόμενη σεζόν ενώ και ο ίδιος ο παίκτης δεν επιθυμεί ν’ αγωνιστεί στις “σφήγκες”. Η ρήτρα αποδέσμευσης του είναι 10 εκατομμύρια δολάρια και οι Χόρνετς βρίσκονται σε επαφή με τον ατζέντη του για να την ενεργοποιήσουν.

Αυτή η ανταλλαγή φανερώνει και τις κινήσεις που θα κάνουν οι δύο ομάδες στο Ντραφτ της 28ης Ιουνίου. Οι Χόρνετς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιλέξουν στο νούμερο ένα τον Άντονι Ντέιβις από το Κεντάκι, ενώ από στιγμή που έδωσαν τον Όκαφορ και δεν σκοπεύουν να ανανεώσουν τον Κέιμαν είναι πολύ πιθανό και στο νούμερο δέκα να επιλέξουν ψηλό.

Οι Ουίζαρντς από την πλευρά τους με την προσθήκη των Όκαφορ και Αρίζα συμπλήρωσαν τα 4/5 της πεντάδας, αφού υπάρχει ο Τζον Ουόλ στη θέση του πλέι μέικερ και ο Νενέ στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Πλέον τους λείπει ένας σούτινγκ γκαρντ, οπότε είναι πολύ πιθανό να επιλέξουν τον Μπραντ Μπιλ από τη Φλόριντα, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος σούτινγκ γκαρντ του φετινού Ντραφτ.