Το πιο… ανατρεπτικό Ντραφτ των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον Γιάννη Αντετοκούμπο να επιλέγεται στο Νο15 από τους Μιλγουόκι Μπακς. Πέραν του “γαλανόλευκου” της υπόθεσης, το ενδιαφέρον παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα καθώς ακόμα και κατά τη διάρκεια του Ντραφτ οι ανταλλαγές έδιναν κι έπαιρναν.

Οι πιο σημαντικές εξ αυτών περιλαμβάνουν τον Νέρλενς Νοέλ, ο οποίος μετακόμισε από τους Νιου Ορλίν Πέλικανς (τον επέλεξαν στο Νο6) στους Φιλαδέλφεια Σίξερς, τον Τρέι Μπερκ, ο οποίος θα φορά τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ (και όχι των Μινεσότα Τίμπεργουλβς που τον επέλεξαν στο Νο9), αλλά και… τον Κώστα Κουφό, ο οποίος στα πλαίσια μίας ανταλλαγής μεταξύ Ντένβερ Νάγκετς και Μέμφις Γκρίζλις κατέληξε στους δεύτερους.

Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά…

– Οι Νιου Ορλίν Πέλικανς έδωσαν τον Νέρλενς Νοέλ (Νο6) και ένα Draft Pick του α’ γύρου του 2014 στους Φιλαδέλφεια Σίξερς για χάρη των Τζρου Χόλιντεϊ, Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς (Νο11) και Πιέρ Τζάκσον (Νο42).

– Ο Τρέι Μπερκ (Νο9) μεταπήδησε από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στους Γιούτα Τζαζ, με τους πρώτους να παίρνουν ως ανταλλάγματα τους Σαμπάζ Μουχάμαντ (Νο14) και Γκοργκούι Ντενγκ (Νο21).

– Οι Μπόστον Σέλτικς απέκτησαν τον Κέλι Όλινικ (Νο13) από τους Ντάλας Μάβερικς αντί για τον Λούκας Νογκουέιρα (Νο16) και δύο μελλοντικών Draft Picks δεύτερου γύρου. Στη συνέχεια, το Ντάλας “θυσίασε” τους Τζάρεντ Κάνινχαμ, Λούκας Νογκουέιρα και Μάικ Μουσκάλα (Νο44) για να πάρουν από τους Ατλάντα Χοκς τον Σέιν Λάρκιν (Νο18).

– Οι Ντένβερ Νάγκετς παραχώρησαν στους Μέμφις Γκρίζλις τον Κώστα Κουφό παίρνοντας ως αντάλλαγμα τον Νταρέλ Άρθουρ και τον Τζόφρι Λοβέρν (Νο55), ενώ οι “Σβώλοι” έστειλαν τον Ρούντι Γκομπέρ (Νο27) στους Γιούτα Τζαζ για χάρη του Έρικ Γκριν (Νο46) και χρημάτων.

– Οι Κλίβελαντ Καβαλαίερς έδωσαν στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τον Άλεν Κραμπ (Νο31) για δύο μελλοντικά Draft Picks β’ γύρου.

– Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς έστειλαν στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς τον Γκλεν Ράις Τζούνιορ (Νο35) για λογαριασμό των Νέιτ Ουόλτερ (Νο38) και Αρσαλάν Καζέμι (Νο54).

– Οι Μιλγουόκι Μπακς “θυσίασαν” τον Ρίκι Λέντο (Νο43), τα δικαιώματα του οποίου μεταβίβασαν στους Ατλάντα Χοκς.