Δεν έχουν περάσει πάρα μόνο μερικές στιγμές από τη μεγάλη νίκη-απάντηση των Celtics στην άνετη ήττα τους στο Game 2 των φετινών Τελικών από τους Golden State Warriors, με τη Βοστόνη να είναι -με εξαίρεση την 3η περίοδο, ξανά- η καλύτερη ομάδα του παρκέ και να κάνει έτσι το 2-1 στην εν λόγω σειρά. 

Απόλυτος πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά δεν ήταν άλλος από την Big 3 τους, με τη μείξη των Jayson Tatum, Jaylen Brown και Marcus Smart να… καίει τους “Πολεμιστές”. 

Συγκεκριμένα, η τριάδα αυτή των Κελτών τελείωσε την αναμέτρηση με 77 (!) κοινούς πόντους, 22 ριμπάουντ και 19 τελικές πάσες -κάνοντας εν ολίγοις τα πάντα στο παρκέ του ιστορικού Garden. Μάλιστα, αυτή ήταν και μια ιστορική εμφάνιση, καθότι έγιναν η πρώτη τριάδα παικτών από το μακρινό 1984 που καταφέρνει να τελειώσει ένα ματς των Τελικών της λίγκας με κάθε παίκτη να μετράει τουλάχιστον 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ! 

 

Αναλυτικά οι τριάδες με αντίστοιχες βραδιές:

 


 

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα, αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση και τον απίθανα μεστό Al Horford, η ιστορία συνεχίζεται για τη Βοστόνη, η οποία αντίκρισε στα πρόσωπα αυτών των 4 αθλητών της το τρίτο μόλις δίδυμο από καταβολάς ΝΒΑ όπου κάθε ένας εξ αυτών αρίθμησε τουλάχιστον 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ!