Σαφώς και το αμερικανικό στοιχείο μέσω των NCAA, High School και τελευταία της G-League είναι αυτό που κλέβει ιστορικά την παράσταση στα ετήσια Drafts του ΝΒΑ, αλλά η Ευρώπη -ειδικότερα τα τελευταία χρόνια- καταφέρνει πάντοτε να αφήνει το στίγμα της στο πάνθεον της βραδιάς έχοντας στο δυναμικό της πολλά λαβράκια ανεξαρτήτως εποχής και χρονιάς.

Μια από τις ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου που πάντα φροντίζει να στελεχώνει το ΝΒΑ δεν είναι άλλη από την Mega Basket, η οποία έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να βάλει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου 15 ολόκληρους παίκτες!

Φυσικά, ο Nikola Jokic είναι το απόλυτο παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η ομάδα του Misko Raznatovic στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά το μέλλον προμηνύεται λαμπρό και με το φετινό pick στον πρώτο γύρο της δεξαμενής, που ακούει στο όνομα… Nikola Jovic, ο οποίος αποκτήθηκε χθες από τους φιναλίστ Ανατολής Miami Heat στο νούμερο 27.

Πλέον, η σερβική ομάδα ξεπέρασε τη συμπατριώτισσά της Partizan που έχει μείνει στις 14 επιλογές παικτών της στο Draft, ενώ πολύ ψηλά παραμένει και η Barcelona παρά το… παιδομάζωμα των τελευταίων χρόνων.

Αναλυτικά οι ομάδες με τους περισσότερους παίκτες στο ΝΒΑ:

  1. Mega Basket: 15
  2. Partizan: 14
  3. Barcelona: 13