Σε ακόμη ένα παιχνίδι στην σειρά, οι Μπλέιζερς έπαθαν…μπλακ άουτ στο 2ο ημίχρονο καθώς σκόραραν μόλις 33 πόντους σε 24 αγωνιστικά λεπτά με αποτέλεσμα το Γκόλντεν Στέιτ να ανατρέψει την διαφορά των 15 πόντων που είχαν δημιουργήσει οι γηπεδούχοι στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Το Πόρτλαντ, με την βοήθεια της έδρας, προηγήθηκε 15-5 και 25-17 στην 1η περίοδο, πριν οι πρωταθλητές μένα επιθετικό «ντεμαράζ» κατεβάσουν την διαφορά στο -2(29-27) στο τέλος της περιόδου.

Η ομάδα του Τέρι Στοτς είχε εξαιρετική παρουσία στην 2η περίοδο και κατάφερε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά. Συγκεκριμένα, το Πόρτλαντ, μετά από καλάθια του Τέρνερ και του Καντέρ, αύξησαν το προβάδισμα τους(34-47 στο 18’) και έφτασαν την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της, μετά από τρίποντο του εξαιρετικού Λέοναρντ που διαμόρφωσε το 52-37. Οι ομάδες διατηρήθηκαν στα «ίδια» μέχρι την λήξη με τον Γκριν και τον Κάρι να μην επιτρέπουν στους Μπλέιζερς να ξεφύγουν παραπάνω, με του γηπεδούχους να βρίσκονται στο +13(66-53) στην ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όμως μία άλλη ιστορία. Παρότι οι πρωταθλητές έχασαν με τραυματισμό τον Ιγκουαντάλα στην 3η περίοδο, κατάφεραν να προσπεράσουν για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα στο σκορ. Ο Κέβον Λούνεϊ διαμόρφωσε με lay-up το 76-77 με δύο λεπτά να απομένουν για την λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου. Ο Γκριν μοίραζε την μία ασίστ πίσω από την άλλη, ενώ ο Κάρι πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο λεπτό ώστε να δώσει «βραχεία κεφαλή» στους «Πολεμιστές»(79-82) που έκαναν επιμέρους13-29 στην 3η περίοδο.

Το «μομέντουμ» του αγώνα είχε πλέον αλλάξει προς την πλευρά των φιλοξενούμενων. Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +11(89-100) με κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν με τον Κάρι να σκοράρει 9 πόντους στην τελευταία περίοδο και τον πάγκο να δίνει λύσεις στις αρχές του δωδεκαλέπτου. Οι Μπλέιζερς φάνηκαν να ξεμένουν από ενέργεια στα κρίσιμα λεπτά με τον Λίλαρντ να πετυχαίνει δύο τρίποντα και να μειώνει για την ομάδα του σε 95-104 2:49 πριν το τέλος, η ομάδα του όμως δεν ακολούθησε τον ηγέτη της και μοιραία υπέστη την 3η συνεχόμενη ήττα. Έτσι, με τον Κάρι να κλειδώνει την νίκη με 2-2 βολές στο τελευταία 30’’, το Γκόλντεν Στέιτ βρίσκονται ένα βήμα πριν τους τελικούς.

Κορυφαίος του παιχνιδιού ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν που πέτυχε το 7ο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του σε postseason τελειώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Παράλληλα, ο Στέφεν Κάρι πέτυχε για 4η συνεχόμενη φορά στα φετινά playoff 30+ πόντους έχοντας στο τέλος του παιχνιδιού 36 με 11-26 σουτ και 6-16 τρίποντα.

Από την άλλη, για το Πόρτλαντ το δίδυμο Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ απογοήτευσε έχοντας μαζί 42 πόντους(23 ο ΜακΚόλουμ και 19 ο Λίλαρντ) με 12-38 εντός παιδιάς και 5-19 τρίποντα. Τέλος, ο Μέγερς Λέοναρντ άρχισε για πρώτη φορά σε αγώνα Playoff και πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 16 πόντους.

 

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς- Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 99-110