Συγκινησιακό κλίμα επικράτησε στο American Airlines Center, με τον σπουδαίο Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι να χαράζει με χρυσά γράμματα το όνομα του στους θρυλικούς σκόρερ του αθλήματος. 

Τα ξημερώματα ο Ντιρκ κατόρθωσε στην δεύτερη περίοδο να σκοράρει ένα από τα συνηθισμένα fadeway σουτ, σπάζοντας το φράγμα των 30.000 πόντων στην μακρόχρονη γεμάτη δόξες, ουσία, και κατακτήσεις καριέρα του. Ο προπονητής που ανακάλυψε και στήριξε όσο κανένας τον Γερμανό, παρευρέθηκε στο γήπεδο για να δοξάσει όσο κανένας άλλος, το “δημιούργημά του”. Ο Χόλγκερ Γκεσβίντνερ προτιμά να μένει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά η ιστορική στιγμή των 30.000 πόντων του Γερμανού φόργουορντ δεν τον άφησε ασυγκίνητο.

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως το άγαλμα του θα στηθεί κάποια στιγμή έξω από το American Airlines, εν στάση fadeaway σουτ. Ο “ζωντανός θρύλος” που ακούει στο όνομα Ντιρκ, κατάφερε να γίνει ο 6ος παίκτης στην ιστορία του NBA που καταρρίπτει το ρεκόρ των 30.000 πόντων.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον συνεχάρηκε και τον ευχαρίστησε ο “βασιλιάς” Λεμπρόν Τζέιμς, δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αγάπη προς το πρόσωπο του Γερμανού. Την εμφανισή του έκανε και ο Στιβ Νας στέλνοντας τις ευχές του στον αγαπημένο του συμπαίκτη (αγωνίστηκαν μαζί στους Μαβς). Τέλος ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ με επιστολή του συνεχάρει και αυτός τον Ντιρκ, για το σπουδαίο του κατόρθωμα, εκφράζοντας παράλληλα τον σεβασμό του, σε μια αγωνιστική προσωπικότητα σύμβολο και πρεσβευτή του ΝΒΑ και των Μαβς (19σεζόν)!

Ευχαριστούμε Ντιρκ…