Ο Gregg Popovich είναι ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές όλων των εποχών, έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα με μια ομάδα που ποτέ πριν από αυτών δε θεωρείτο φαβορί, τους San Antonio Spurs, τους οποίους και μετέτρεψε στη μεγαλύτερη δυναστεία της νέας χιλιετίας από άποψη διαχρονικότητας.

Χθες, χάρις την επικράτηση με 120- 104 επί των Chicago Bulls στο Τέξας, ο Pop έφτασε τις 1.300 νίκες στην επαγγελματική του σταδιοδρομία -όλες όντας τεχνικός των «Σπιρουνιών»- και έφτασε στην πρώτη τριάδα των προπονητικών επιτυχιών, όπου θα πορεύεται ιστορικά πλέον μαζί με τους Don Nelson (1.335) και Lenny Wilkens (1.332).

Λογικά -αν συνεχίσει δηλαδή στο ΝΒΑ και την επόμενη σεζόν- σε λιγότερα από 70 παιχνίδια θα καταφέρει να ξεπεράσει και τον πρωτοπόρο ακόμα Nelson για να γίνει ο κορυφαίος πολυνίκης στην προπονητική ιστορία της λίγκας.

Ουσιαστικά, το ακόμα πιο τρομερό στοιχείο για την επιτυχία του Popovich είναι το ρεκόρ νικών- ηττών που έχει πετύχει από το 1996, όταν και ανέλαβε ως head coach τους Spurs, έχει ηττηθεί μόλις σε 634 ματς, επίδοση που καταλαμβάνει μόλις το 33% της πορείας του!