Ένας παίκτης-”θρύλος” των 60s, ο Elgin Baylor, απεβίωσε σήμερα (22/3) σε ηλικία 87 ετών από φυσικά αίτια. Την είδηση επιβεβαίωσαν το βράδυ οι Lakers, η ομάδα στην οποία πέρασε όλη την καριέρα του ως αθλητής από το 1958 έως το 1971.

«Ο Elgin ήταν Ο σούπερ σταρ της εποχής του και τα πολλά παράσημα που κατέκτησαν, το επιβεβαιώνουν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση των Lakers το αφεντικό της ομάδας, η Jeanie Buss, για έναν αθλητή που ήταν πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του την εποχή που αγωνιζόταν. Κι ας μην κατέκτησε ποτέ ένα πρωτάθλημα.

Ο Baylor υπήρξε ένας σκόρερ ολκής στη θέση “3”, τόσο στο κολέγιο Idaho, όσο και στο ΝΒΑ, όπου επιλέχθηκε στο Νο. 1 του Draft το 1958 από τους Minneapolis Lakers και και δεν έφυγε ποτέ από εκεί. Υπήρξε ένας από τους πρώτους… υπεραθλητές της λίγκας και ένας από τους χαρακτηρισμούς που του αποδόθηκαν εκείνα τα χρόνια ήταν “ο παίκτης με τις χίλιες κινήσεις”.

Στα 13 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ, έγινε 11 φορές All-Star, ψηφίστηκε 10 φορές στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος και είχε μέσους όρους καριέρας 27,4 πόντους, 13,5 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ. Αποσύρθηκε τη σεζόν 1971-72 σε ηλικία 37 ετών λόγω προβλημάτων στα γόνατα.

Παρακολουθήστε highlights του Elgin Baylor: