Ο Κέβιν Ντουράντ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και δεν το κρύβει. Ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ την τελευταία τριετία μίλησε στη Washington Post δηλώνοντας πως διανύει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, ενώ τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του πιστεύοντας πως αργά ή γρήγορα η καταξίωση (ήτοι η κατάκτηση ενός τίτλου) θα έρθει για τον ίδιο.

“Έχω ακούσει αρκετές φορές, σε τρία ή τέσσερα χρόνια, ότι αυτή η λίγκα θα γίνει δικιά σου… Δεν μου αρέσει αυτό. Επειδή θεωρώ πως έχω καθιερωθεί, πλέον. Η ώρα μου έφτασε. Αισθάνομαι πως έχω αποδείξει τα τελευταία πέντε χρόνια πως μπορώ να θεωρούμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του “KD35”, για να συνεχίσει λέγοντας πως:

“Έχω πολύ δρόμο να διανύσω μέχρι να γίνω ο κορυφαίος των κορυφαίων, αλλά πιστεύω πως έφτασε η ώρα μου. Έχω αρχίσει να διανύω τα καλύτερά μου χρόνια“.

Η (έντονη) κριτική που ασκείται, όμως, δείχνει να μην του αρέσει: “Δεν θα αφήσω τους ανθρώπους να καθορίσουν την καριέρα μου ως ενός παίκτη που δεν έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα.

Πρόκειται να πουν ότι είμαι μία αποτυχία, ότι δεν τα κατάφερα ή ότι δεν έκανα καλή καριέρα στο ΝΒΑ επειδή δεν κατέκτησα ένα πρωτάθλημα τη στιγμή που όλοι ήθελαν να το κάνω; Απλά θα συνεχίσω να απολαμβάνω αυτό που κάνω και ελπίζω να φτάσω σε εκείνο το σημείο αργά ή γρήγορα“.