Η δράση στα πρώτα φιλικά στο πλαίσιο του περιβόητου “restart” στο “μαγικό κόσμο του ΝΒΑ συνεχίζεται. Μεγάλη έκπληξη έγινε στο παιχνίδι Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks, καθώς ο LeBron James και η “παρέα” του ηττήθηκε από τους “Mavs” με 108-104.

Δύσκολο έργο είχαν και οι Indiana Pacers, οι οποίοι όμως κατάφεραν εν τέλει να επικρατήσουν των Portland Trail Blazers με 91-88 αφού στην τελευταία φάση οι Blazers αστόχησαν στην ευκαιρία που είχαν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Το μοναδικό παιχνίδι που “άνοιξε” η διαφορά αν και όχι σε μεγάλο βαθμό, ήταν αυτό των Phoenix Suns κόντρα στους Utah Jazz με τους Suns να φτάνουν σε μία εύκολη νίκη με σκορ 101-88, καθώς οι Jazz  δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Μετά και το πρώτο φιλικό, αυτό των Milwaukee Bucks κόντρα στους San Antonio Spurs, το παιχνίδι που ακολούθησε ήταν αυτό των Pacers κόντρα στους Blazers. Το παιχνίδι αυτό λοιπόν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι Blazers στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν σαφώς ανώτεροι κάτι που διαγράφεται και στο +9 που απέκτησαν μετά τη λήξη του (29-20).

Ωστόσο η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους Indiana Pacers. Η ομάδα του coach Nate McMillan κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και στο τέλος της τρίτης περιόδου κατάφερε να προηγηθεί και με 8 πόντους διαφορά (73-65). Η τελευταία περίοδος ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα, αλλά οι Pacers κατάφεραν να είναι συνεπείς και με σοβαρότητα κατάφεραν να επικρατήσουν με 91-88 αφού οι Blazers δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Για τους Pacers ξεχώρισαν οι Justin και Aaron Holiday με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη, οι Blazers είχαν σε καλή βραδιά τους Mario Hezonja και Jusuf Nurkić με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα

Indiana PacersPortland Trail Blazers 9188

Η παρέα του “Βασιλιά” LeBron James δεν κατάφερε να επικρατήσει στο πρώτο της φιλικό μετά τη διακοπή του ΝΒΑ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παρά το γεγονός πως οι Los Angeles Lakers παρουσιάστηκαν καλύτεροι στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, κάτι το οποίο φαίνεται και από το +11 (55-44) στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η κατάσταση στην πορεία άλλαξε.

Οι Dallas Mavericks στη συνέχεια με πρωταγωνιστές τους Seth Curry (23 πόντοι/6 εύστοχα τρίποντα) και Boban Marjanovic (17 πόντους, 13 ριμπάουντ), ενώ επάξια στάθηκαν δίπλα τους και οι αστέρες της ομάδας Luka Doncic (14 πόντους,6 ασίστ) και Kristaps Porzingis (8 πόντους) έφτασαν στη νίκη με 108-104 επί των Lakers. Από τους ηττημένους “Λιμνανθρώπους” ξεχώρισαν οι Quinn Cook με 13 πόντους και LeBron James με 12 πόντους και 5 ασίστ αντίστοιχα, ενώ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε σημαντική συμμετοχή σημειώνοντας μάλιστα και 5 πόντους σε 5 λεπτά που αγωνίστηκε.

Los Angeles LakersDallas Mavericks 104108

Tέλος, εύκολο έργο με βάση την εικόνα τους τόσο στο πρώτο δεκάλεπτο, όσο και στο τελευταίο είχαν οι Phoenix Suns, οι οποίοι επικράτησουν επί των Utah Jazz με 101-88. Παρά το γεγονός πως στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο, οι Jazz κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και είχαν ανατρέψει την εις βάρος τους κατάσταση, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των Suns.

Oι νικητές στο πρώτο τους φιλικό Phoenix Suns είχαν σε καλή βραδιά τους Mikal Bridges με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και τον Devin Booker που πρόσθεσε κι άλλους 13 πόντους. Από την άλλη, οι Utah Jazz που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Donovan Mitchell που “σταμάτησε” στους 17 πόντους.

Phoenix SunsUtah Jazz 10188