Σαν παίκτης, δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι θα χάσει στην Κίνα. Σαν επιχειρηματίας, όμως, ο Μάικλ Τζόρνταν γνώρισε μία «ήττα» στην ασιατική χώρα. Η αγωγή του παλαίμαχου θρύλου των Μπουλς και νυν ιδιοκτήτη των Χόρνετς κατά της εταιρείας Qiaodan Sports Co., με την κατηγορία της χρήσης της τελευταίας ονομάτων και λογότυπων που παραπέμπουν στην Jordan Brand, απορρίφθηκε από το κινεζικό δικαστήριο, θεωρώντας πως το όνομα «Τζόρνταν» είναι κοινό στις Η.Π.Α., ενώ το σήμα δεν απεικονίζει πρόσωπο και δεν αποδεικνύεται ότι αναφέρεται στο logo της εταιρείας του MJ, που συνεργάζεται με την Nike. Τα παπούτσια Air Jordan πούλησαν το 2014 υποδήματα συνολικής αξίας… 2.6δισ.δολ.(!), ενώ ο ίδιος ο «Air» κέρδισε 100εκατ. που προστέθηκαν στην αξίας… 1δισ. περιουσία του! Αυτή ήταν η έφεση του Τζόρνταν κατά της πρωτόδικης απόφασης, ενώ και η Qiaodan Sports Co. είχε χάσει και δική της αγωγή το 2013, ζητώντας 8εκατ.δολ. από την Jordan Brand για συκοφαντική δυσφήμηση από την αρχική μήνυση.

Αυτή η ετυμηγορία, πάντως, δεν ήταν το μοναδικό πράγμα που ίσως «τσαλάκωσε» την διάθεση του Μάικλ Τζόρνταν. Ένας οπαδός των Χόρνετς ονόματι Ράσελ έστειλε μία ανοικτή επιστολή στον ιδιοκτήτης της ομάδας, κατηγορώντας τον για τις αποφάσεις τους, οι οποίες επηρεάζουν την πορεία της Σάρλοτ. Το γράμμα αρχίζει αναφέροντας «Αγαπητέ Μάικλ Τζόρνταν. Πρέπει να κάνουμε μία κουβέντα. Ανησυχώ για το μέλλον της ομάδας, γιατί όλα δείχνουν όμοια με το παρελθόν», θυμίζοντας ότι «όταν αγοράσατε την ομάδα (σ.σ.: 17/3/2010), ερχόταν από την καλύτερη σεζόν της και είχε φτάσει στα πλέι-οφς για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του κόουτς Λάρι Μπράουν και των Τζέραλντ Ουάλας, Στίβεν Τζάκσον ήταν καλή, αν και όχι σπουδαία. Δεν θα πάλευε για την 4αδα της Ανατολής, όπως θέλατε, αλλά… Φοβάμαι πως θα γίνουν τα ίδια πράγματα. Πρέπει να αποφασίσετε τι πλάνο θα ακολουθήσετε, γιατί καταδικάζετε την ομάδα και την πόλη στην μετριότητα και αυτό  είναι το χειρότερο που μπορεί να της συμβεί…». Ο Ράσελ κατέληξε πως «ελπίζω να κάνω λάθος για όλα αυτά, όμως ανησυχώ και φοβάμαι πως δεν μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος και είμαστε καταδικασμένοι να τα επαναλάβουμε»
 

«Ήττα» και για τον Πολ Πιρς και μάλιστα στην γενέτειρά του, καθώς βρέθηκε στο Λ.Α. αλλά μάλλον δεν τον υποδέχτηκαν θερμά. Ο άλλοτε αρχηγός των Σέλτικς, οπαδός ως παιδί των Λέικερς και πρώην φόργουορντ των Νετς και Ουίζαρντς, υπέγραψε προ εβδομάδων στους Κλίπερς (μάλιστα συμμετείχε στις συζητήσεις με τον ΝτιΑντρε Τζόρνταν ώστε να τον μεταπείσουν να παραμείνει) και το βράδυ της Τρίτης (28/7) βρέθηκε στην έδρα των Ντότζερς, ομάδας μπέιζμπολ, ώστε να ρίξει την πρώτη μπαλιά του αγώνα με τους Όκλαντ Αθλέτικς. Ο 37χρονος Πιρς, όμως, αποδοκιμάστηκε από το κοινό του Λ.Α., παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση ήταν αφιερωμένη στους «Κλιπς» και μάλιστα δόθηκε στους θεατές ένα αναμνηστικό μπλουζάκι με την ονομασία των Ντότζερς και το νέο σήμα των Κλίπερς, από τις ολοκαίνουριες φανέλες τους. Ο Τύπος της πόλης θεωρεί ότι αυτή ήταν αντίδραση οπαδών των Λέικερς, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι πλειοψηφία στην Καλιφόρνια.