Μπορεί οι ομάδες του ΝΒΑ να βρίσκονται εν μέσω προετοιμασίας, αλλά οι Μαϊάμι Χιτ δείχνουν ευθύς εξαρχής τις… άγριες διαθέσεις τους συνεχίζοντας τις επιβλητικές εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια της preseason του “μαγικού κόσμου”. Οι πρωταθλητές δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς, των οποίων επικράτησαν άνετα με 105-78 σε ένα παιχνίδι που περισσότερο έμοιαζε με… προπόνηση, αφού οι Πίστονς δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Έρικ Σπόελστρα.

Εξίσου εύκολη νίκη πέτυχαν και οι Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι πήραν την εκδίκησή τους από τους Μπρούκλιν Νετς για την προ διημέρου ήττα τους (97-96) επικρατώντας με το επιβλητικό 115-85. Άπαντες στο στρατόπεδο των “Κελτών” είχαν θετική παρουσία δείχνοντας πως σιγά – σιγά οι μηχανές αρχίζουν να δουλεύουν στο “φουλ”. Οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ, όπως αποδεικνύει και το τελικό αποτέλεσμα, και με την παλιά φρουρά των Ρόντο – Πιρς – Γκαρνέτ να παίρνει βοήθεια από τους νεοφερμένους Τέρι – Λι δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την άνετη νίκη.

Αντίθετα, ντέρμπι είχαμε στην αναμέτρηση Μέμφις Γκρίζλις – Μιλγουόκι Μπακς, με τις “Αλεπούδες” να κερδίζουν με 97-94 χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση των Γκέι – Κόνλεϊ που σκόραραν συνολικά 40 πόντους, ενώ μοίρασαν και 12 ασίστ. Από πλευράς “Ελαφιών”, το δίδυμο των Τζένινγκς – Έλις προσπάθησε να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά τους 39 πόντους που σημείωσαν οι δύο σούπερ σταρ του Μιλγουόκι.

Τέλος, τη συντριβή με 97-68 γνώρισαν οι Νιού Ορλίν Χόρνετς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση στα… αγριεμένα “Γεράκια” της Ατλάντα. Οι Χοκς ήταν εύστοχοι από περιφέρεια και “ζωγραφιστό” και σε συνδυασμό με την εκπληκτική τους άμυνα, “εγκλώβισαν” τους αντιπάλους τους μην επιτρέποντάς τους να ελπίζουν σε νίκη, παρά τους 19 πόντους και τα 7 ριμπάουντ του Άντονι Ντέιβις.