Τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/7), οι Milwaukee Bucks υποδέχονται τους Phoenix Suns στο φλεγόμενο Wisconsin στο πλαίσιο του Game 6 των φετινών τελικών του ΝΒΑ, απέχοντας μόλις μία νίκη από το δαχτυλίδι!

Μπορεί να διακυβεύονται πολλά τόσο για το παρόν όσο και για την υστεροφημία των άμεσων πρωταγωνιστών, όπως ο Khris Middleton που σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου θα αποδείξει σε όλους πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, αλλά τίποτα δε μπορεί να ξεπεράσει την ιστορία που είναι έτοιμοι να γράψουν οι αδερφοί Αντετοκούνμπο!

Πιο συγκεκριμένα, αν ο Γιάννης και ο Θανάσης αναδειχθούν πρωταθλητές κόντρα στους “Ήλιους“, τότε θα γίνουν μόλις το δεύτερο ζευγάρι αδερφών μετά τους Pau και Marc Gasol που καταφέρνουν κάτι αντίστοιχο, με τους Ισπανούς “ψηλούς” να φτάνουν στην κορυφή του κόσμου τόσο το 2009 και το 2010 (Pau/ Los Angeles Lakers) όσο και το 2019 (Marc/ Toronto Raptors) στη μοναδική μέχρι τώρα αντίστοιχη υλοποιημένη περίπτωση.

 

 

 

 

Ωστόσο, τα διθυραμβικά κέρδη των Αντετοκούνμπο δεν τελειώνουν εδώ, αφού είναι ικανοί να δώσουν τη δική τους ξεχωριστή σφραγίδα στις επιτυχίες των συγγενών στο ΝΒΑ!

Ουσιαστικά, σε περίπτωση νίκης, οι Γιάννης και Θανάσης θα ακολουθήσουν το περσινό παράδειγμα του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος με τη φανέλα των Los Angeles Lakers είχε στεφθεί πρωταθλητής στη φούσκα του Ορλάντο, και θα γίνουν το πρώτο τρίο αδερφών που φτάνει στο Έβερεστ της λίγκας!

 

 

 

Ταυτόχρονα, θα ισοφαρίσουν τους Gasol’s στις αθροιστικές κατακτήσεις, αλλά και θα γίνουν οι πρώτοι που κατακτούν ένα δαχτυλίδι σε διαδοχικές χρονιές, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Καταλανοί.
Έτσι, οι μοναδικές οικογένειες που θα έχουν πανηγυρίσει κάτι ανάλογο στην ιστορία του ΝΒΑ θα είναι μη αμερικάνικες!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ιστορία περιμένει ήδη υπομονετικά τα πεπραγμένα του Game 6 των φετινών τελικών, για να πάρει από το χέρι μια νεαρή οικογένεια από τα Σεπόλια της Αθήνας στο επίκεντρο του μπασκετικού γίγνεσθαι!