Στο ΝΒΑ ονειρεύονται την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος για τη φετινή αγωνιστική χρονιά και φαίνεται πως τα μηνύματα που περνούν είναι αισόδοξα για το γεγονός αυτό. 

Ο κυβερνήτης της California Gavin Newsom τόνισε ότι στις αρχές του Ιουνίου είναι πολύ πιθανό οι πόλεις της πολιτείας να μπορούν να διοργανώσουν αγώνες στα σημαντικότερα αθλήματα χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες

Ταυτόχρονα και άλλες πολιτείες της Αμερικής έχουν χαλαρώσει τα μέτρα τους και σημαίνει πως βρίσκονται κοντά στην κανονικότητα που ίσχυε. Μία από αυτές είναι και αυτή της Florida. Όπως και στα τέλη Μάη θα είναι το ίδιο έτοιμο και το Τexas.

Βέβαια και ο κυβερνητής της New York Andrew Cuomo ανέφερε πως θα προσφέρει όσα χρειάζονται οι αθλητικοί οργανισμοί ώστε να επανέλθουν στην κατάσταση που βρισκόντουσαν. Τα κρούσματα βέβαια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνεχίζουν να υπάρχουν, παρά την πρόοδο σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ Adam Silver διαθέτει απόλυτη στήριξη από τους παράγοντες της Λίγκας, διότι πράττει με γνώμονα την υγεία και την προστασία των ομάδων, των παικτών και των προπονητών. Στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ πλέον ελπίζουν πως αρχές Ιουνίου θα έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις κανονικά και το πρωτάθλημα θα επανέλθει σιγά σιγά στην ενεργό δράση.