Η Αργεντινή -μετά τις προσθήκες των Facundo Campazzo και Gabriel Deck σε Denver Nuggets και Oklahoma City Thunder, αντίστοιχα- έχει καταφέρει να αποκτήσει μια λαμπρή παρουσία στο ΝΒΑ, την καλύτερη μετά τη φουρνιά των Ginobili, Scola, Oberto, Nocioni και Delfino στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Και πλέον, φαίνεται πως η εν λόγω παρέα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, με το άλμα που θα κάνει ακόμα ένας συμπατριώτης τους από την EuroLeague στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Leandro Bolmaro!

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε και ο President of Basketball Operations των Minnesota Timberwolves, Gersson Rosas, ο παίκτης που είχαν επιλέξει στο νούμερο 23 του περσινού Draft αναμένεται να μεταπηδήσει την επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ, μετά από ένα χρόνο παραμονής και «ψησίματος» στην Ισπανία και την Barcelona.

Φέτος, ο 20χρονος Αργεντίνος μέτρησε 2 πόντους και 1 ασίστ στην EuroLeague αλλά και 5 πόντους και 2 ασίστ στην ACB, αγωνιζόμενος κατά μέσο όρο περίπου 10.5 λεπτά ανά βραδιά σε όλες τις διοργανώσεις με το συγκρότημα του Sarunas Jasikevicius.

Έτσι, θα είναι ο δεύτερος PG των Καταλανών -μετά τον Ricky Rubio– που κατέληξαν την ημέρα του Draft στη Μινεσότα και αφού έκατσαν για ένα χρονικό διάστημα στη Βαρκελώνη, αποφάσισαν να μετακομίσουν στο ΝΒΑ.