Όπως είναι λογικό μετά και την μακροχρόνια διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τόσο του ΝΒΑ, όσο και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, οι αθλητές που αναμένονται να εισαχθούν στα Drafts του 2020 για το ΝΒΑ, δεν θα έχουν την ίδια φυσική κατάστση. Επιπλέον, είναι δύσκολο προς το παρόν να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της φυσιολογικής αξιολόγησης των ταλέντων που θα συμμετάσχουν στο NBA Draft του 2020, καθώς απαγορεύονται ακόμα προς το παρόν οι αθλητικές δραστηριότητες σε κάθε χώρο.

Η ίδια η Λίγκα ενημέρωσε τη Δευτέρα (06/04) τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν πλέον στη διαδικασία των Drafts. Αυτές περιλαμβάνουν αδυναμία στην διαδικασία των “workouts” καθώς απαγορεύονται και οι σωματικές επαφές, αλλά και οι σωματικές-αθλητικές μετρήσεις, αφού οι παίκτες θα βρίσκονται ήδη σε μακροχρόνια διακοπή. 

Αυτό που είναι βεβαίως εφικτό, αλλά επίσης με διαφορετικό τρόπο είναι οι συνεντεύξεις των παικτών. Οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα για συνομιλία και συνέντευξη με τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν για τα Drafts του ΝΒΑ, απλώς θα πραγματοποιηθούν μέσω του διαδικτύου. Οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό, το “scouting” των ανθρώπων των ομάδων όσον αφορά τους παίκτες που ταιριάζουν περισσότερο στα δεδομένα τους, θα πραγματοποιηθεί απ’όσο φαίνεται μόνο μέσω ήδη υπαρχόντων βίντεο των προηγούμενων σεζόν των παικτών. 

Tags:
NBA Draft