Τις φετινές αλλαγές στον κανονισμό του instant replay ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/10) το ΝΒΑ. Η Λίγκα εξήγησε τις διαφοροποιήσεις, οι οποίες είναι οι εξής (όπως δημοσιεύτηκαν στην ελληνική έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας του πρωταθλήματος):
«Οι διαιτητές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν κατά βούληση το Instant replay προκειμένου να σιγουρευτούν αν κάποια ομάδα έχει στο παρκέ περισσότερους παίκτες.
Πλέον, το Instant Replay μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στα τελευταία δύο λεπτά της παράτασης.

Μέχρι πέρυσι το Instant Replay μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αλλά και σε όλη την διάρκεια της παράτασης.
Πλέον, οι διαιτητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Instant Replay για να δουν αν υπήρξε flagrant foul, χωρίς απαραίτητα να έχουν χρεώσει την συγκεκριμένη παράβαση.

Μέχρι πέρυσι, οι διαιτητές έπρεπε πρώτα να χαρακτηρίσουν ένα foul ως flagrant προκειμένου στη συνέχεια να αποφασίσουν μέσω του replay αν πράγματι ήταν flagrant foul, ενώ αν το χαρακτήριζαν απλώς ως φάουλ δεν μπορούσαν στη συνέχεια να δουν το replay.
Πλέον, οι διαιτητές μπορούν να ελέγξουν το replay για να δουν αν υπήρξε clear path foul, χωρίς απαραίτητα να έχουν χρεώσει την συγκεκριμένη παράβαση. Μέχρι πέρυσι, οι διαιτητές έπρεπε πρώτα να χαρακτηρίσουν ένα foul ως clear path προκειμένου στη συνέχεια να αποφασίσουν μέσω του replay αν πράγματι ήταν clear path foul, ενώ αν το χαρακτήριζαν απλώς ως φάουλ δεν μπορούσαν στη συνέχεια να δουν το replay.

Οι ομάδες μπορούν πλέον να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν κατά την διάρκεια των timeouts. Μέχρι πέρυσι υπήρχαν συγκεκριμένοι περιορισμοί πάνω σε αυτό το θέμα.
Αν μία ομάδα έχει περισσότερους από πέντε παίκτες στο γήπεδο, τότε θα χρεωθεί με τεχνική ποινή και – αν είναι η ομάδα που έκανε επίθεση – θα χάσει την κατοχή της μπάλας. Μέχρι πρόσφατα, αν μία ομάδα βρισκόταν στην επίθεση και είχε περισσότερους παίκτες στο παρκέ, χρεωνόταν μεν με τεχνική ποινή, αλλά διατηρούσε την κατοχή της μπάλας».

Στο μεταξύ, οι Νετς ανακοίνωσαν ότι ο Μπρουκ Λόπεζ υπέστη διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο και θα μείνει εκτός προπονήσεων για 10-14 μέρες, κάτι που σημαίνει πως ίσως απουσιάσει από την πρεμιέρα της κανονικής σεζόν (σ.σ.: 29/10 με τους Σέλτικς)… Ο Λόπεζ στάθηκε για μία ακόμη φορά άτυχος στο ίδιο πόδι, αφού την τελευταία τριετία έχει υποβληθεί σε 3 επεμβάσεις και έχει αγωνιστεί σε μόλις 96 αγώνες. Εκτός συγκεντρώσεων των Σίξερς είναι και ο ρούκι Τζόελ Εμπίιντ, που ούτως ή άλλως δεν προπονείται λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κάνσας έμαθε δυσάρεστα νέα την Πέμπτη (16/10), αφού πληροφορήθηκε τον θάνατο του μικρού αδερφού του, Άρθουρ… Ο κόουτς Μπρετ Μπράουν, ο GM Σαμ Χίνκι και ο φόργουορντ Λουκ Μπα α Μούτε (κατάγεται από το Καμερούν, όπως και ο Έμπιιντ) δεν έδωσαν το παρών στη φιλική ήττα της Φιλαντέλφια (111-91) από τη Βοστόνη, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του παίκτη τους στην πόλη, για ψυχολογική στήριξη.

Καλύτερα ήταν τα μαντάτα για τον Κέβιν Ντουράντ, που υποβλήθηκε σε πετυχημένη επέμβαση στο 5ο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού του και η επιστροφή στους Θάντερ του αναμένεται σε 2 μήνες, αφού η κατάστασή του επανεκτιμηθεί σε 6 εβδομάδες. Τέλος, σύμφωνα με το Yahoo!Sports, Χιούστον και Ντιτρόιτ εξετάζουν την πιθανότητα ανταλλαγής του Τσέιζ Μπάντιντζερ από τη Μινεσότα. Ο Αμερικανός φόργουορντ, που έχει εγγυημένο συμβόλαιο 5εκατ. για τη φετινή σεζόν, απασχολεί τους Ρόκετς, στους οποίος αγωνίστηκε από το 2009 ως το 2012, αλλά και τους Πίστονς, οι οποίοι τον επέλεξαν στο Νο44 του ντραφτ του 2009, αλλά το ίδιο βράδυ τον αντάλλαξαν στο Χιούστον. Το Ντιτρόιτ αναζητά αντικαταστάτη, μετά τον τραυματισμό του Τζόντι Μικς, που θα μείνει εκτός αγώνων για 2 μήνες.