Σε περίπτωση που δεν το πήρατε χαμπάρι, ο σούπερ σταρ των Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, είχε μία σπουδαία βραδιά στη συναρπαστική νίκη τους με 127-125 επί των Χόρνετς το βράδυ της Τετάρτης (2/12). Ωστόσο διαπιστώσαμε ότι ο Greek Freak δεν πήρε τα πρέποντα φώτα της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, παρά το ότι έγραψε σχεδόν ένα τριπλ νταμπλ με 40 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Επιπλέον, σημείωσε το νικητήριο καλάθι, για να δώσει στους Μπακς την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους.
Ωστόσο ήταν εκκωφαντική η έλλειψη κάλυψης από τα ΜΜΕ της Αμερικής, για τη μεγάλη βραδιά του Αντετοκούνμπο. Εάν κάποιος σαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Κέβιν Ντουράντ ή τον Στέφεν Κάρι έκανε αυτό που έκανε ο Γιάννης απέναντι στους Χόρνετς, θα ήταν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα ήταν η κορυφαία είδηση σε όλες τις πλατφόρμες αθλητικών μέσων ενημέρωσης.

 

 

Αντ ‘αυτού, η απόδοσή του πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη και σίγουρα αξίζει να αναρωτηθούμε γιατί. Ακριβώς απ’ ό,τι φαίνεται, το μεγάλο παιχνίδι του Αντετοκούνμπο είχε όλα τα συστατικά για να μονοπωλήσει τα αθλητικά νέα εκείνης της μέρας. Το Μιλγουόκι και η Σάρλοτ έπαιξαν αναμφισβήτητα το παιχνίδι της σεζόν. Οι δύο αστέρες, Αντετοκούνμπο και ΛαΜέλο Μπολ κοντραρίστηκαν σε όλο το ματς, ενώ στο τέλος αντάλλαξαν και φανέλες!

Το μόνο πράγμα που ανέφεραν στο ESPN για την τεράστια βραδιά του Αντετοκούνμπο ήταν ότι «απλά έγραψε σπουδαία στατιστικά». Ο δις MVP είχε μακράν την κορυφαία στατιστική γραμμή εκείνης της βραδιάς. Κι όμως, έδωσαν τα φωτεινότερα φώτα της δημοσιότητας στον Μπολ με τη βραδιά της καριέρας του.

 

 

Είναι κάπως απογοητευτικό, να το παρατηρούμε, μιας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Το απέδειξε οδηγώντας τους Μπακς στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, μ’ έναν τρόπο που θα ζήλευαν αστέρες όπως ο ΛεΜπρόν, ο Ντουράντ και ο Κάρι.

Ίσως το ότι δεν είναι Αμερικανός, αλλά Ευρωπαίος και δη Έλληνας, να μην τον κάνει το ίδιο ελκυστικό. Αυτό το είχαμε παρατηρήσει και με τον Ντιρκ Νοβίτσκι στο παρελθόν. Η αναγνώριση που έλαβε ο Γερμανός εκτός Αμερικής ήταν σαφώς μεγαλύτερη, σε σχέση με την αντίστοιχη εντός.

Όπως και να ‘χει όμως κι ανεξάρτητα από την έλλειψη προβολής του, ο Γιάννης είναι ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή και θα πρέπει να γίνει και το πρόσωπο της λίγκας!