Είναι ένα ερώτημα που σίγουρα θα συνεχίσει να απασχολεί για χρόνια και χρόνια τους φαν του ΝΒΑ, τους παίκτες, τους προπονητές. Και μεταξύ μας απάντηση που να καλύπτει όλους και να τους ικανοποιεί όλους δεν πρόκειται να δοθεί. Μα πώς να δοθεί όταν κανείς όταν στο ερώτημα «Ποιος είναι ο απόλυτος GOAT του ΝΒΑ;», οι γνώμες διίστανται και δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία.

Μια μεγάλη μερίδα (η μεγαλύτερη ίσως) του κόσμου, των παικτών, των προπονητών… ψηφίζει Jordan δαγκωτό. Μα υπάρχουν κι άλλοι που δεν θεωρούν τον «MJ» τον μεγαλύτερο παίκτη όλων των εποχών.

Ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ, Isiah Thomas ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Αυτών που αμφισβητούν τον Jordan.

Ο βετεράνος παίκτης των θρυλικών Pistons στα τέλη των 80’s και αρχές των 90΄s, που πήρε δύο τίτλους με τα «κακά παιδιά» (1989-1990) δεν θεωρεί ότι ο «Air» είναι ο GOAT.

O Thomas το έδειξε αυτό σε δηλώσεις που έκανε στο κανάλι FOX. Και μάλιστα είχε και επιχειρήματα, που έχουν να κάνουν με παίκτες του σήμερα. Ο Thomas τόνισε ότι αν έπαιζαν την εποχή του Jordan στο ΝΒΑ παίκτες όπως ο Lebron James και ο Kevin Durant τότε τα πράγματα ίσως ήταν αλλιώς.

Αναλυτικά ο Thomas είπε: «Νομίζω πως αυτή η γενιά παικτών δεν παίρνει αρκετά τα εύσημα για αυτά που κάνει. Αυτή η γενιά παικτών είναι ανώτερη από τη δική μου. Όταν παίζαμε εμείς, ο Jordan ήταν ο κορυφαίος αθλητής που είχαμε δει ποτέ, αλλά από αθλητική άποψη, υπάρχουν 10-11 παίκτες στο ΝΒΑ τώρα με την αθλητικότητα του Jordan.

Δεν το είχαμε αυτό τότε. Με αυτά που ο Lebron James και ο Kevin Durant, αν τους έβαζες στην εποχή των ’80s, με τον ταλέντο, την αθλητικότητα και τις ικανότητές τους, ποιος θα ήταν ο GOAT;».

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι ο Thomas δεν είχε ποτέ τις καλύτερες σχέσεις με τον Jordan και μάλιστα πολλοί λένε ότι η αιτία που ο μύθος των Pistons δεν είχε παίξει στην πρώτη Dream Team ήταν ο «MJ», που δεν τον ήθελε σε εκείνη τη μυθική Εθνική των ΗΠΑ.