Το ρεκόρ καριέρας του, με 54π. κόντρα στην Ιντιάνα τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/4) ήταν διπλά μελαγχολικό, Αφενός γιατί η ομάδα του ηττήθηκε από τους Πέισερς και απέτυχε να επιστρέψει στην 8η θέση της Δύσης -τελευταίας που οδηγεί στα πλέι-οφς της Περιφέρειας- και αφετέρου διότι ο Ράσελ Ουέσμπρουκ δέχθηκε την 16η τεχνική ποινή της σεζόν και τιμωρήθηκε αυτόματα με έναν αγώνα αποκλεισμό. Ωστόσο, η αισιοδοξία του προπονητή του στην Οκλαχόμα Σίτι, Σκοτ Μπρουκς, επιβεβαιώθηκε και το απόγευμα της Δευτέρας το ΝΒΑ ανακάλεσε το «Τ» και ο «RW» θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα με το Πόρτλαντ, τα ξημερώματα της Τρίτης! Η Λίγκα εξέτασε το βίντεο και διαπίστωσε πως η απόφαση του διαιτητή ήταν υπερβολική. Ο κορυφαίος σκόρερ της φετινής σεζόν θα ενισχύσει κανονικά τους Θάντερ στην τελευταία προσπάθειά τους για πρόκριση στην ποστ-σίζον.

Στο μεταξύ, εκτός από το ΝΒΑ, τον Ουέστμπρουκ δικαιώσε και ο… Κόμπι Μπράιαντ. Ο σταρ των Λέικερς είχε σουτάρει κάποτε 47 φορές στο ίδιο ματς και ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς είχε δηλώσει πως “αν αυτό είναι μπάσκετμπολ, εγώ είμαι προπονητής του χάντμπολ!”. Ο Κόμπι, πάντως, υπερασπίστηκε τον σταρ των Θάντερ για την κριτική που δέχθηκε για τα 43 σουτ στο παιχνίδι στην Ιντιάνα και ανάρτησε μία φωτογραφία (κάτω, στο Gallery) στο twitter, με μία απορημένη έκφραση, που ανέγραφε: “54π.-9ριμπ.-8ασ. και 49% στα σουτ… Και το μόνο για το οποίοι νοιάζονται τα Μ.Μ.Ε. είναι τα 43 σουτ;”. Ο Μπράιαντ έχει 5 ματς με +40 σουτ στην καριέρα του, ενώ ο Μάικλ Τζόρνταν μετρά 4 αγώνες με τις ίδιες ή περισσότερες προσπάθειες.

Ο κόουτς Μπρουκς, πάντως, αποκάλυψε και ένα μαντάτο που δεν τον κάνει να χαμογελά, αφού ο Σερζ Ιμπάκα θα χάσει τελικά το υπόλοιπο της σεζόν. Ο σέντερ της ομάδας του είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο στις 11 Μαρτίου, με αρχική εκτίμηση για επιστροφή του στα πλέι-οφς. Όμως ακόμη κι αν η ομάδα του συναντήσει τους Ουόριορς στον 1ο γύρο, ο Ιμπάκα θα είναι εκτός παρκέ…