Απρόσμενα, οι Brooklyn Nets ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Steve Nash για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο Καναδός άλλοτε σταρ του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ θα είναι ο 23ος προπονητής στην ιστορία του οργανισμού και πλέον αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό ο τρόπος που θα συνεργαστεί με τους αστέρες της ομάδας και τις μεταγραφικές κινήσεις που θα πραγματοποιήσει για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Σαν παίκτης οι διακρίσεις του είναι τεράστιες. Είχε εισέλθει στο ΝΒΑ τη σεζόν 1996/97 ως 15η επιλογή του πρώτου γύρου των Draft του ΝΒΑ από τους Phoenix Suns, με τους οποίους έγραψε ιστορία. Στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε και στους Dallas Mavericks, αλλά και στους Los Angeles Lakers του Kobe Bryant

Έχει αναδειχθεί 2 φορές MVP της Λίγκας (το 2005 και το 2006), έχει συμμετάσχει 8 φορές σε All Star Game, είχε αναδειχθεί 5 φορές ο καλύτερος “πασέρ” της Λίγκας και μετράει πολλές ακόμα ατομικές διακρίσεις. Πλέον αναμένει και άλλες από τη θέση του head coach.

Δείτε τις δηλώσεις του Steve Nash:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία από έναν τόσο μεγάλο οργανισμό. Και τους ευχαριστώ πολύ που εμπιστεύτηκαν εμένα και τις δυνατότητές μου ώστε να οδηγήσω μπροστά την ομάδα. Η προπονητική ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου και ήθελα να κάνω όταν θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Είναι χαρά μου που θα δουλέψω με αυτά τα παιδιά και με όλο το σταφ που έχουμε στο Μπρούκλιν…»

Δείτε τη σχετική ανάρτηση των Brooklyn Nets: