Καθώς ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τόσο το “λουκέτο” στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΝΒΑ, όσο και στις εργασίες των υπαλλήλων των γηπέδων, η απόφαση των Philadelphia 76ers να κάνει περικοπές στους μισθούς τους προκάλεσε “θύελλα” αντιδράσεων.

Αμέσως μετά από λίγες ώρες από αυτήν την απόφαση του οργανισμού των Sixers, ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε έντονα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός να αλλάξει αμέσως την απόφασή του και να βγάλει ανακοίνωση σχετικά με την οποία ανακαλεί και ενημερώνει τους υπαλλήλους του για τη μισθοδοσία τους.

Οι άνθρωποι της ομάδας των Philadelphia 76ers είχαν ζητήσει απ’ όσους υπαλλήλους έχουν συμφωνήσει να λάβουν περισσότερα από 50.000 δολάρια ετησίως να δεχθούν περικοπές στις φετινές τους αποδοχές. Παρά τις αντιδράσεις, οι περισσότεροι ήταν έτοιμοι να υπογράψουν τα έγγραφα αυτά. Παράλληλα αυτοί που είχαν μικρότερες απολαβές αποφάσισαν με τη θέλησή τους δεχτούν και εκείνοι “ψαλίδι” σε μια ένδειξη καλής θέλησης προς τους υπόλοιπους.

Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν χάρη στον σταρ της ομάδας Joel Embiid. Ο σέντερ των Sixers προσέφερε 500.000 δολάρια στο εθνικό σύστημα υγείας. Επίσης ανακοίνωσε πως επιθυμεί να βοηθήσει τους χαμηλόμισθους εργαζομένους του γηπέδου των Sixers. Όλα αυτά επηρέασαν τους ιδιοκτήτες του συλλόγου και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν να αλλάξουν γνώμη και να ανακαλέσουν την αρχική τους απόφαση. 

Μάλιστα ο οργανισμός των Sixers δήλωσε σε ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά:

“Θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όλους τους εργαζόμενούς μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σε μια προσπάθειά μας, ζητήσαμε μια προσωρινή περικοπή 20% των μισθών τους, ώστε να διατηρήσουμε και τους 1500 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αφού ακούσαμε το προσωπικό και τους παίκτες μας, είναι πλέον προφανές ότι πήραμε μια λάθος απόφαση. Την ανατρέπουμε και θα πληρώσουμε ολόκληρους τους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους. Ζητάμε συγγνώμη για την λανθασμένη αντιμετώπιση της κατάστασης”.

Δείτε το post που πραγματοποίησε ο Embiid στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχετικά με το θέμα αυτό:



Δείτε και την εν λόγω ανακοίνωση στο twitter της ομάδας: