Η μεγαλύτερη γιορτή της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ βρίσκεται προ των πυλών, με το ετήσιο All Star Game να αναμένεται να λάβει χώρα την προσεχή Κυριακή στην Atlanta (υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Ιndiana θα ήταν διοργανώτρια)!

Εκεί, για ακόμα μια φορά τα τελευταία χρόνια -5η συνεχόμενη για την ακρίβεια- θα βρίσκεται και ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο, που, όντας 2 ο back to back MVP της λίγκας, ανήκει πλέον στην ελίτ των ελίτ του ΝΒΑ.

Έτσι, δεν προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός πως επιλέχθηκε στην πρώτη θέση του Draft ανάμεσα σε Team LeBron και Team Durant – ένα σύστημα που έχει καταργήσει το παραδοσιακό Ανατολή vs Δύση.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Βασιλιάς» διάλεξε τον Έλληνα σούπερ σταρ με την πρώτη επιλογή στο χθεσινό All Star Game Draft, με τα υπόλοιπα μέλη της βασικής του πεντάδας να είναι οι Luka Doncic (Dallas Mavericks), Stephen Curry (Golden State Warriors) και Nikola Jokic (Denver Nuggets), με το 60% της ουσιαστικά να αποτελείται από Ευρωπαίους!

Από την άλλη μεριά, ο Kevin Durant, που θα χάσει λόγω τραυματισμού τη μεγάλη βραδιά, επέλεξε τους Bradley Beal (Washington Wizards), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Kyrie Irving (Brooklyn Nets) και Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers), ενώ υπενθυμίζεται πως ο Jayson Tatum θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον θρυλικό σκόρερ.

 

Αναλυτικά οι ομάδες (* οι βασικοί, + οι προσθήκες ελέω τραυματισμού, ^ οι απουσίες):

 

Team Durant:

Bradley Beal (Washington)* 
Devin Booker (Phoenix)+ 
Anthony Davis (L.A. Lakers)^ 
Kevin Durant (Brooklyn)*#^ 
Joel Embiid (Philadelphia)* 
James Harden (Brooklyn) 
Kyrie Irving (Brooklyn)* 
Zach LaVine (Chicago)
Kawhi Leonard (LA Clippers)*
Donovan Mitchell (Utah) 
Julius Randle (New York) 
Jayson Tatum (Boston)~ 
Nikola Vučević (Orlando) 
Zion Williamson (New Orleans)

 

Team LeBron:

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee)* 
Jaylen Brown (Boston) 
Stephen Curry (Golden State)* 
Luka Dončić (Dallas)* 
Paul George (LA Clippers) 
Rudy Gobert (Utah) 
LeBron James (L.A. Lakers)*
Nikola Jokić (Denver)* 
Damian Lillard (Portland) 
Chris Paul (Phoenix)
Domantas Sabonis (Indiana)+
Ben Simmons (Philadelphia)