Η εμπειρία της free-agency κράτησε για τον Κέβιν Λαβ μόλις… μερικές ώρες. Ο Αμερικανός φόργουορντ συμφώνησε να ανανεώσει τη συνεργασία του με το Κλίβελαντ αντί ποσού 110εκατ.δολ,. για 5 χρόνια, κάτι που ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (1/7) μέσω της ιστοσελίδας theplayerstribune.com! Ο Λαβ έγραψε πως «επιστρέφω στο Κλίβελαντ. Μετά τον 1ο Τελικό ήρθε η στιγμή που με έκανε να αποφασίσω. Βρισκόμουν εκτός παρκέ. Ποτέ δεν ήθελα να παίξω σε ένα ματς, όσο ήθελε να αγωνιστώ σε εκείνο. Είχα ονειρευτεί να παίξω στους Τελικούς και ήθελα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να κερδίσουν. Δεν μπορούσα να είμαι πιο περήφανος όταν τους έβλεπα να αιμορραγούν, να ιδρώνουν και να δακρύζουν στο γήπεδο. Ναι, άκουσα τις φήμες για την free agency, όμως στο τέλος της ημέρας και αφού συνάντησα τους συμπαίκτες μου και τους ανθρώπους της ομάδας, ήταν ξεκάθαρο. Το Κλίβελαντ είναι το ιδανικό μέρος για εμένα. Είμαστε όλοι έτοιμοι να παλέψουμε για τον ίδιο σκοπό. Έχουμε δουλειές που πρέπει να τελειώσουμε και τώρα πρέπει να γυρίσουμε σε αυτές». Καλά μαντάτα για τους φίλους των Καβς και από δύο άλλα «μέτωπα», αφού και ο Τρίσταν Τόμπσον ανανεώνει αντί 80εκατ. για 5 χρόνια και ο Ιμάν Σάμπερτ για 4 έτη με απολαβές 40εκατ.!

Εκτός από τον Λαβ, οι Λέικερς θα χάσουν και τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ… Το πρώτο ραντεβού του τελευταίου στην φετινή free-agency μάλλον δεν ήταν ό,τι περίμενε ο σταρ των Μπλέιζερς. Ο «L.A.», είναι μεν στο… Λ.Α., όμως δεν θα υπογράψει εκεί, καθώς μπορεί οι Λέικερς, που τον συνάντησαν την Τετάρτη να λένε πως «η συνάντηση πήγε καλά», όμως ο Έιντριεν Βοϊνιαρόφσκι μετέδωσε στο Yahoo!Sports ότι «ο Όλντριτζ δεν εντυπωσιάστηκε από την παρουσίαση των ”Λιμναίων”»… Και οι L.A. Times αποκάλυψαν πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την μπασκετική προσέγγιση των “Λιμναίων” ή την σύντομη παρουσία του Κόμπι Μπράιαντ στην συνάντηση. Το Σαν Αντόνιο, που θα μιλήσει με τον παίκτη, παραμένει φαβορί για την υπογραφή του και μάλιστα οι Σπερς αποφάσισαν να ανταλλάξουν τον Βραζιλιάνο σέντερ Τιάγκο Σπλίτερ στην Ατλάντα, ώστε να κάνουν χώρο στο σάλαρι-καπ τους για τον Όλντριτζ! Με αυτή την κίνηση, τα «Σπιρούνια» ξεφορτώθηκαν τα 16,5εκατ.δολ. του διετούς συμβολαίου του Σπλίτερ. Παράλληλα, οι πρωταθλητές του 2014 συμφώνησαν προφορικά με τον Κουάι Λέοναρντ, με 90εκατ. για 5 χρόνια και ανανέωσαν με τον Ντάνι Γκριν, με 45εκατ. για 4 χρόνια. Τον Όλντριτζ θέλουν και Μαβς και Ρόκετς.

Οι Χοκς, από την άλλη, έχουν χώρο να υποδεχθούν τον Σπλίτερ, καθώς ο ΝτεΜαρι Κάρολ (μ.ο. 12,6π.-5,3ριμπ. φέτος) αποχωρεί, αφού συμφώνησε να υπογράψει 4ετή συμφωνία με το Τορόντο αντί 60εκατ.δολ.. Οι Ράπτορς, πάντως, έχασαν τον Αμίρ Τζόνσον, που είναι κοντά σε συμφωνία με τους Σέλτικς για 2ετές συμβόλαιο 24εκατ.. Η Ατλάντα δεν κατάφερε να κρατήσει τον Κάρολ, αν και ούτως ή άλλως προτεραιότητα της νέας διοίκησης ήταν η παραμονή του Πολ Μίλσαπ. Ο πρώην σταρ της Γιούτα συμφώνησε για συμβόλαιο 3 ετών με οψιόν να μείνει ελεύθερος τον 2ο χρόνο, αντί 58εκατ.. Αν και δέχθηκε προσφορά 80εκατ.δολ. για 4 χρόνια από το Ορλάντο… Μεγάλη ζήτηση έχει και ο Γκρεγκ Μονρό που αφήνει τους Πίστονς και απασχολεί Λέικερς, Σέλτικς, Νικς, Μπλέιζερς και Μπακς. Αντίθετα, δεν έμειναν για πολύ στην ελεύθερη αγορά οι Μπρουκ Λόπεζ και Θάντεους Γιανγκ, που ανανέωσαν με το Μπρούκλιν. Ο πρώτος θα λάβει 60εκατ. για 3 χρόνια και ο Γιανγκ 50εκατ. την επόμενη 4ετία. Ένας πρώυην συμπαίκτης του Λόπεζ  στους Νετς επιστρέφει στην πόλη του, αφού ο 38χρονος Πολ Πιρς, που έχει γεννηθεί στο Λ.Α. και αποχώρησε από τους Ουίζαρντς, έλαβε 3ετή συμφωνία έναντι 10εκατ. από τους Κλίπερς και θα παίξει ξανά υπό τις οδηγίες του άλλοτε προπονητή του στους Σέλτικς, Ντοκ Ρίβερς!

Στο «κυνήγι» του Ραζόν Ρόντο είναι το Σακραμέντο, που θέλει να εκμεταλλευτεί την αρχική επιθυμία του πρώην σταρ των Σέλτικς και των Μαβς για μονοετές συμβόλαιο. Ο «RR» είναι και στη λίστα των Λέικερς, οι οποίοι εκτός του Όλντριτζ, θα συναντήσουν και τους ΝτιΑντρε Τζόρνταν και Γκρεγκ Μονρό. Ζήτηση έχει κι ένας άλλος πόιντ-γκαρντ. Ο Πάτρικ Μπέβερλι είναι στη λίστα των Ρόκετς, Νικς και Μαβς και οι τελευταίοι φέρονται κοντά στον Ουέσλι Μάθιους, που αποχωρεί από το Πόρτλαντ. Ένας πρώην πια γκαρντ του Ντάλας έχει «μνηστήρες», αφού ο Μόντα Έλις δεν θα μιλήσει μόνο με Χοκς, αλλά και με την Ιντιάνα. Γκόλντεν Στέιτ και Σικάγο θα μιλήσουν με τον Μάρκο Μπελινέλι, με τους Μπουλς να καταφέρνουν να ανανεώσουν τον Μάικ Ντανλίβι τζούνιορ (για 14,4εκατ.δολ. για 3 χρόνια), παρά το ενδιαφέρον των Καβς… Παραμονή και του Κρις Μίντλτον στο Μιλγουόκι, έναντι 70εκατ.δολ. για 5 χρόνια και του 3ετής επέκταση του Κάιλ Σίνγκλερ στην Οκλαχόμα Σίτι με 25εκατ. για 5 χρόνια, αλλά όχι άμεσα ανανέωση και του Ντρέιμοντ Γκριν στο Γκόλντεν Στέιτ. Ο απόφοιτος του Μίσιγκαν Στέιτ συναντήθηκε με την διοίκηση των πρωταθλητών, όμως για την ώρα οι συζητήσεις ‘παγώνουν” και ο Αμερικανός θα μιλήσει και με άλλες ομάδες.

«Ζεστό» μπήκε και το Μαϊάμι στην free-agency, αφού και είναι σε θετικές συζητήσεις με τον Ντουέιν Ουέιντ και τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι συμφώνησαν με τον Γκόραν Ντράγκιτς, για 5ετή ανανέωση έναντι 90εκατ.δολ.! Συμφωνίες και για δύο παίκτες του Ντάλας, αφού ο Τάισον Τσάντλερ και ο Αλ-Φαρούκ Αμίνου δεν έμειναν για πολύ χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή τους από τους Μάβερικς. Ο πρώτος συμφώνησε με το Φοίνιξ για 4 χρόνια αντί 52εκατ. και ο Νιγηριανός συμφώνησε με το Πόρτλαντ για συμβόλαιο 4 ετών έναντι 30εκατ.δολ.. Οι Μπλέιζερς, πάντως, είχαν φροντίσει να μπουν δυναμικά στην ελεύθερη αγορά και αν και φαίνεται να χάνουν τον Όλντριτζ και τους Μάθιους και Ρόμπιν Λόπεζ, θα κρατήσουν τον άλλο σταρ τους. Μετά τα 145εκατ. της επέκτασης του Άντονι Ντέιβις με τους Πέλικανς, ο Ντέιμιεν Λίλαρντ θα παραμείνει στο Πόρτλαντ με ένα «βασιλικό» συμβόλαιο αξίας… 120εκατ. για τα επόμενα 5 χρόνια!!! Επίσης, ο Τζίμι Μπάτλερ επισημοποίησε τη συμφωνία ανανέωσης με το Σικάγο για 5 χρόνια έναντι 90εκατ. και ο Μπράντον Νάιτ έκανε το ίδιο, ολοκληρώνοντας την δική του παραμονή στο Φοίνιξ για το ίδιο διάστημα, έναντι 70εκατ.. Τέλος, ο Μπράνταν Ράιτ βρήκε νέο “σπίτι” στο Μέμφις, αφού συμφώνησε με τους Γκρίζλις για 3ετές συμβόλαιο αξίας 18εκατ..