Μπορεί ο Ντέρικ Ουίλιαμς να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης των Νικς επί των Πίστονς, τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/12), σκοράροντας τους 16 από τους 18π. του στην 4η περίοδο(!), όμως τα ρεκόρ ήταν για έναν συμπαίκτη του. Τον διασημότερο στα αποδυτήρια του «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν»… Ο Καρμέλο Άντονι σκόραρε 24π. και φτάνοντας τους 21.604 στην 13χρονη καριέρα του, ξεπέρασε στην 32η θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον παλαίμαχο σταρ της Φιλαντέλφια, Χαλ Γκριρ (21.586π.)! Ο «Melo» είναι πια πίσω από τον θρυλικό Λάρι Μπερντ (21.791π.) και αναμένεται να τον φτάσει λιγότερα από 10 παιχνίδια. Φέτος μπορεί να ξεπεράσει και τους Γκάρι Πέιτον (21.813π.) και Κλάιντ Ντρέξλερ (22.195π.).

Ο Άντονι είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Σίρακιουζ, όπως και ο Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς, που ξεχώρισε παρά την ήττα των Μπακς από τους Θάντερ, με τη σπουδαία «μονομαχία» Ντουράντ-Αντετοκούνμπο και τους 36π. του Μίντλτον. Ο «MCW» βρήκε και πάλι τη θέση του στην βασική 5αδα του Μιλγουόκι, και από τη μέρα που άφησε τον πάγκο, μετρά μ.ό. 15,8π.-6,3ριμπ.-4,5ασ. στα 6 τελευταία παιχνίδια, με 50% στα σουτ! Στα προηγούμενα ματς κατέγραφε 11,9π.- και 45,4%, και οι Μπακς (ρεκόρ 12-21) ποντάρουν στην άνοδό του. Κόντρα στην Οκλαχόμα Σίτι, ο πρώην παίκτης των Σίξερς «άγγιξε» το τριπλ-νταμπλ με 19π.-9ασ.-9ριμπ., με 7/13διπ.-1/1τριπ.-0/2βολ.!

Στο μεταξύ, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς κινδυνεύει με τιμωρία για την αποβολή του στο τελευταίο ματς των Κινγκς στο Γκόλντεν Στέιτ, επιβεβαιώνοντας τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα του. Ο Κάζινς, που φέρεται στο στόχαστρο των Χιτ, Μπουλς και Σέλτικς, έχει μεν εξαιρετική προσφορά εκτός παρκέ, πληρώνοντας τα έξοδα της κηδείας ενός 16χρονου και χαρίζοντας ένα αυτοκίνητο σε μία οικογένεια, όμως… Ενώ μέχρι και ο… ατζέντης του προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Σακραμέντο, ο Κάζινς τιμωρήθηκε πρόσφατα για χτύπημα στον Χόρφορντ των Χοκς και φέρεται να έχει ζητήσει την απόλυση του κόουτς Καρλ.

Ο παλαίμαχος σταρ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, που πρόσφατα είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Κάζινς για την περσινή εμπλοκή του στην πρόσληψη προπονητή, λέγοντας «γιατί η διοίκηση ρωτά τη γνώμη του ΝτεΜάρκους;», σχολίασε και πάλι τον σταρ των Κινγκς. Ο Κάζινς είχε απαντήσει τότε ότι «δεν με νοιάζει τι βγαίνει από το στόμα του Μπάρκλεϊ, γιατί πολύ απλά δεν τον σέβομαι!», όμως την Τετάρτη άκουσε νέα γκρίνια. Ο Μπάρκλεϊ να μεν έδειξε να στηρίζει τον νεαρό, λέγοντας πως «είναι άτυχος γιατί πήγε σε μία ομάδα… “Μίκι Μάους” και όχι σε έναν κόουτς σαν τον Πόποβιτς», όμως τόνισε ότι «και ο ΝτεΜάρκους είναι μέρος του προβλήματος και έχει ευθύνη για την κατάσταση και την αμφισβήτηση του Τζορτζ Καρλ».