Το Πόρτλαντ έφτασε πολύ κοντά στο κάνει το «μπρέικ» αλλά έπεσε πάνω στην εμπειρία των Ουόριορς και τον απίστευτο Στέφεν Κάρι με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με 114-111 στο «Oracle Arena». Η εικόνα της ομάδα του Τέρι Στοτς ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το Game 1 και μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δωδεκάλεπτο(29-31), οι Μπλέιζερς προηγήθηκαν με +17(48-65) 30’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης του ημιχρόνου. Με τους Σεθ Κάρι και Ντέμιαν Λίλαρντ να οδηγούν την ομάδα τους στο σκοράρισμα, ενώ το Πόρτλαντ εκμεταλλεύτηκε τα 10 λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο.

Στην 3η περίοδο, η ομάδα του Κερ έβγαλε αντίδραση και με τον Κλέι Τόμπσον να πετυχαίνει 13 από τους συνολικά 24 πόντους σε αυτό το διάστημα και τον Κάρι να ξεκινάει «ζεστός» στις αρχές του δωδεκαλέπτου και να δίνει το έναυσμα για την ανατροπή, οι πρωταθλητές έκαναν επιμέρους 39-23 στην τρίτη περίοδο. Μέσα σε περίπου τέσσερα λεπτά, το Γκόλντεν Στέιτ είχε κατεβάσει την διαφορά στο -3(66-69) και έκαναν το πρώτο προσπέρασμα, μετά από αρκετή ώρα, με εύστοχο σουτ του Ντρέιμοντ Γκριν.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κρατήσουν το προβάδισμα με «νύχια και με δόντια» στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Το τρίποντο του Μέγερς Λέοναρντ έφερε την διαφορά στο +8(100-108) μπαίνοντας στα τελευταία 4μιση λεπτά της αναμέτρησης. Εκεί, όμως μίλησε η εμπειρία των πρωταθλητών καθώς στην συνέχεια επέτρεψαν μόλις 3 πόντους και με τρεις βολές του Κάρι προσπέρασαν με 110-108 στο 47’ με τον έτερο Κάρι του Πόρτλαντ να απαντάει με τρίποντο στο 48’ στους μοναδικούς πόντους που πέτυχαν οι Μπλέιζερς στο τελευταίο τετράλεπτο

Η παρουσία του Ντρέιμοντ Γκριν ήταν καταλυτική στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα καθώς «συμμετείχε» στους τελευταίους 8 πόντους της ομάδας του έχοντας 3 ασίστ και το καλάθι που έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του με 12’’ να απομένουν διαμορφώνοντας το 114-111. Το Πόρτλαντ είχε μία τελευταία ευκαιρία αλλά ο Ιγκουοντάλα έπαιξε τρομερή άμυνα πάνω στον Λίλαρντ λέγοντας «όχι» στο τρίποντο που επιχείρησε.

Για τους πρωταθλητές, ο Στέφεν Κάρι έκανε ακόμη μία μαγική εμφάνιση με 37 πόντους, 8 ασίστ και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Κλέι Τόμπσον πέτυχε 24. Ακόμη, όσο οι Ουόριορς έχουν στην διαθεσή τους τον Ντρέιμοντ Γκριν σε τέτοια κατάσταση δεν έχουν να φοβούνται τίποτα με τον φόργουορντ των «Πολεμιστών» να τελειώνει την αναμέτρηση με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Από την άλλη, για τους Μπλέιζερς, ο Λίλαρντ είχε 23 και ο ΜακΚόλουμ πέτυχε 22 με τον Σεθ Κάρι να έρχεται από τον πάγκο για να προσθέσει 16 πόντους.

 

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 114-111 (2-0)