Σε μία εκπληκτική βραδιά για το μπάσκετ εξελίχθηκε η χθεσινή καθώς τα δύο «Game 7» αποζημίωσαν το κοινό με το παραπάνω. Στο Ντένβερ, οι Νάγκετς προηγήθηκαν ακόμη και με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο πριν η παρέα των Λίλάρντ και ΜακΚόλουμ κάνει «σούπερ» ανατροπή και φτάσει στην νίκη με 96-100. Το παιχνίδι φαινόταν να είναι υπό τον έλεγχο των «Σβώλων» στο πρώτο μέρος με τους Μπλέιζερς να μένουν πίσω με 39-22 με 7:26 να απομένουν για το ημίχρονο αλλά να καταφέρνουν να «ροκανίσουν» την διαφορά με το άκουσμα της κόρνας(39-48 στο 24’). Το δεύτερο ημίχρονο όμως, ήταν μία άλλη ιστορία. Το Πόρτλαντ βρήκε λύσεις παρά την κακή βραδιά από το τρίποντο(4-26 συνολικά) και προσπέρασε για πρώτη φορά με 71-70 στα 12’’ πριν την λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου με σουτ του ΜακΚόλουμ. Η ομάδα του Στοτς κατάφερε να πάρει προβάδισμα 7 πόντων(87-94) στο 45’ και εκμεταλλευόμενη το επιθετικό «μπλακ-αουτ» των Νάγκετς αλλά και την τρομερή εμφάνιση ΜακΚόλουμ και Τέρνερ στην 4η περίοδο έφτασαν σε μία τεράστια πρόκριση. Οι «Σβώλοι» την κρίσιμη στιγμή δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν, τελειώσαν το παιχνίδι με 17 συνεχόμενα χαμένα τρίποντα(2-19 συνολικά), ενώ είχαν το τραγικό για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι 28-39 στις βολές με το Γιόκιτς να χάνει την πιο κρίσιμη στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Σι Τζέι ΜάκΚόλουμ, που κράτησε την ομάδα στα δύσκολα και έβαλε τα μεγάλα σουτ στο τέλος για να δώσει το πλεονέκτημα στη ομάδα του. Ο γκαρντ των Μπλέιζερς σταμάτησε στους 37 πόντους μαζεύοντας 9 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Τέρνερ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Τέλος, σε μία κακή βραδιά του ο Λίλαρντ πρόσφερε στην ομάδα του 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ και πέτυχε δύο πολύ σημαντικά τρίποντα στην 4η περίοδο. Από την άλλη, οι Νάγκετς, που λύγισαν από την πίεση του 7ου παιχνιδιού, είδαν τον Γιόκιτς να πετυχαίνει 29 πόντους μαζεύοντας 11 ριμπάουντ, ενώ ο Μάρεϊ είχε 18 με μόλις 4-18 σουτ αλλά 9-9 βολές. Τέλος, ο Γκάρι Χάρις είχε 15 πόντους με 7-11 σουτ.

Το Τορόντο είχε τον καλύτερο παίκτη της σειράς και το απέδειξε στο τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι. Ο Κάουαι Λέοναρντ με μία απίθανη εμφάνιση «σκότωσε» τους 76ers και οδήγησε τους Ράπτορς στην εντός έδρας νίκη με 92-90. Στο πρώτο μέρος, οι Ράπτορς είχαν «βραχεία κεφαλή» στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου κλείνοντας την 2η περίοδο με προβάδισμα 4 πόντων(44-40). Οι Σίξερς πήραν την μεγαλύτερη διαφορά τους έως τότε στο παιχνίδι μετά από ένα επιθετικό «ντεμαράζ» των Ρέντικ και Μπάτλερ που έδωσαν προβάδισμα 7 πόντων(50-57) στην ομάδα τους ακριβώς στα μέσα της περιόδου αλλά το σύνολο του Μπρετ Μπράουν πέτυχε μόλις 7 πόντους στο υπόλοιπο της τριτης περιόδου και βρέθηκε ξανά στο -3(67-64). Στην τελευταία περίοδο, «μίλησε» ο Λέοναρντ με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον σταρ των Ράπτορς να κρίνει το παιχνίδι. Ο αγώνας ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» με 10’’ να απομένουν για την λήξη με τον Μπάτλερ να ευστοχεί σε δίποντο στα 4’’ και να ισοφαρίζει σε 90-90, όμως ο Λέοναρντ και οι Ράπτορς είχαν τον τελευταίο λόγο. Έτσι, ο σταρ του Τορόντο πήρε την μπάλα σούταρε από την γωνία η μπάλα αναπήδησε τέσσερις φορές πριν καταλήξει στο καλάθι με τον «Klaw» να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Με το αυτό νικητήριο μπάζερ-μπίτερ, το οποίο ήταν το πρώτο στην ιστορία του NBA σε «Game 7», o Λέοναρντ έφτασε στους 41 πόντους μαζεύοντας επίσης 8 ριμπάουντ, ενώ σπουδαία συνεισφορά είχε ο Ιμπάκα με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Τέλος, ο Σιάκαμ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, ο Εμπίντ πέτυχε 21 πόντους μαζεύοντας 11 ριμπάουντ, ενώ Ρέντικ και Μπάτλερ είχαν από 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

 

Ντένβερ Νάγκετς- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 96-100 (3-4)

 

Τορόντο Ράπτορς- Φιλαντέλφια 76ers 92-90 (4-3)