Η εκπληκτική φετινή σεζόν του με τους Μπακς δεν συνοδεύτηκε με ομαδική επιτυχία. Το Μιλγουόκι δεν προκρίθηκε στα πλέι-οφς όπως πέρσι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ήδη στην Ελλάδα. Την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκε στον αγώνα του Φιλαθλητικού και την Τρίτη (19/4) παραχώρησε μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, συνέντευξη στην εκπομπή Pick And Roll του OTE TV. Ο «Giannis» αναφέρθηκε φυσικά στο θέμα της Εθνικής και το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά και ανέφερε ότι «έκανα μία κουβέντα και με τους προπονητές μου στους Μπακς, για το θέμα. Έχουν πλάνο για εμένα. Θέλω να τους πείσω το πόσο σημαντικό είναι να παίξω στην Εθνική. Εγώ θέλω να παίξω, αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Θέλουν να δουλέψω και να βελτιωθώ το καλοκαίρι. Έχει να κάνει και με το συμβόλαιο μου. Τον Μάη που θα επιστρέψω στο Μιλγουόκι, θα μιλήσω τόσο με τον (σ.σ.: τζένεραλ μάνατζερ) Τζον Χάμοντ, όσο και με τον κόουτς Κιντ, για το ενδεχόμενο να παίξω με την Εθνική το καλοκαίρι. Ακόμη δεν έχει βγει η προεπιλογή για την Εθνική. Κάτσε να δούμε. Θέλω να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου. Είναι όνειρο να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Λίγο αργότερα, ο Θανάσης αποκάλυψε πως «όσο ήμουν στη Νέα Υόρκη μας είχαν γίνει διάφορες προτάσεις για να κάνουν ταινία με θέμα τη ζωή μας!». Το κουβάρι των αναμνήσεων και των δύσκολων παιδικών χρόνων, πάντως, ο Γιάννης το είχε ξετυλίξει (ξανά) σε συνέντευξή τους και στην ιστοσελίδα της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ, που δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Αρχικά, ο Γιάννης τόνισε πως το πλάνο του για το καλοκαίρι (εκτός από την φιλοδοξία για προπονήσεις με τον… ΛεΜπρον Τζέιμς!) είναι «να κάνουμε προπονήσεις με τον Θανάση και τον Κώστα. Αυτό θα γίνει στην Ελλάδα, το Μιλγουόκι και το Λος Άντζελες και θα αποκοπούμε λίγο από τον κόσμο και θα επικεντρωθούμε στη δουλειά. Όταν ο μικρότερος αδερφός μας, Άλεξ, τελειώσει με τις υποχρεώσεις του στο σχολείο, θα έρθει και εκείνος μαζί μας». Για την ζωή στο Μιλγουόκι, ανέφερε ότι «λατρεύω την πόλη! Δεν είμαι άτομο που βγαίνει πολύ. Το να ζω εδώ με βοηθάει να είμαι πιο πολύ συγκεντρωμένος στο μπάσκετμπολ και την οικογένεια μου, τα δύο πιο σημαντικά πράγματα για εμένα στη ζωή. Όταν έχουμε χρόνο επισκεπτόμαστε το Σικάγο. Υπάρχει ένα ωραίο εστιατόριο εκεί. Έχει μπουφέ με Κινέζικο φαγητό και σούσι. Και στο σπίτι μας στο Μιλγουόκι μας αρέσει να χορεύουμε! Έχω τον ρυθμό μέσα μου! Μπορεί να είναι αυτός το τίτλος του άρθρου: “O καλύτερος χορευτής”; Μένω σε ένα διαμέρισμα με τον Κώστα και οι γονείς μου από κάτω. Θα μετακομίσω σε ένα μεγαλύτερο σπίτι το καλοκαίρι που έρχεται»

Ο «Giannis» θυμήθηκε την πρώτη εντύπωση από το ΝΒΑ και εκμυστηρεύτηκε ότι «όταν οι Μπακς ήρθαν και με πήραν από το αεροδρόμιο, μου έδωσαν ένα καινούριο iPhone και είχα στα χέρια μου περίπου 1.000 δολάρια. Σκέφτηκα: “ΝΒΑ, δεν θα αφήσω την ευκαιρία!” Στη συνέχεια πήγαμε στο Λας Βέγκας και εκεί συνάντησα τον Λάρι Σάντερς. Μας έδωσαν ακόμα κάποια χρήματα για το ταξίδι. Περίπου 500-600 δολάρια και ο Λάρι μου είπε: “Εδώ είσαι ρούκι!“. Εγώ εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν: “Ουάου, αγαπώ το ΝΒΑ!” Τόσο απλά, η ζωή σου αλλάζει. Σε φροντίζουν για τα πάντα. Αλλά την ίδια στιγμή συνειδητοποιώ πόσο ευλογημένος είμαι που έχω όλα αυτά». Παράλληλα, δεν ξέχασε και τις αρχικές δυσκολίες της μετακόμισης, λέγοντας πως «ήταν η πιο δύσκολη περίοδος! Είμαι αρκετά σκληρό παιδί, μπορώ να διαχειριστώ καταστάσεις μόνος μου, αλλά πάντα έμενα με την οικογένεια μου. Γνώριζα όμως πως έπρεπε να φύγω για ένα καλύτερο μέλλον. Πάντα καλούσα την οικογένεια μου μέσω Skype και τους έδειχνα γύρω-γύρω το διαμέρισμα. Και έβλεπα το βλέμμα στα μάτια της μητέρας μου, που σκεφτόταν ‘‘ίσως μια μέρα να μπορούμε να βρισκόμαστε εκεί με εσένα”».