Το τελευταίο 6μηνο, η ιστοσελίδα Bleacher Report παρακολουθεί στενά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν σταματά να τον αποθεώνει. Έξι μήνες μετά το «σταρ μονοπάτι» στο οποίο τον τοποθέτησε και 4 μήνες μετά την δεύτερη αποθέωση, η ίδια ιστοσελίδα έβαλε τα ξημερώματα της Τετάρτης (31/12) τον «Giannis» στην 5αδα των «σταρ του αύριο»! Μία ημέρα μετά τα εύσημα του κόουτς Κιντ και του συμπαίκτη του, Κένταλ Μάρσαλ, ο «Αντέτο» άκουσε και πάλι κολακευτικά σχόλια γισ το πολυσύνθετο παιχνίδι του καθώς συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 5αδα των νεαρών του ΝΒΑ. Με το δημοσίευμα να αναφέρει πως ο διεθνής φόργουορντ «έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου με τον νέο προπονητή του. Έχει σχεδόν διπλασιάσει τους πόντους του, το ποσοστό ευστοχίας του βρίσκεται γύρω στο 50% και ο Κιντ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τον Αντετοκούνμπο σαν σκόρερ, να του δίνει συστήματα και ευκαιρίες για να επιτεθεί στο καλάθι ή να δημιουργήσει τα δικά του σουτ»
 
 
Η ανάλυση, φυσικά, επισημαίνει και τα «μείον» του πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει βέβαια αρκετή δουλειά που πρέπει να κάνει. Η επίθεση της ομάδας του (23η στο ΝΒΑ) γίνεται ακόμη χειρότερη με αυτόν στο παρκέ, καθώς του λείπει το μακρινό σουτ που πρέπει να έχει ένας σούτινγκ γκαρντ. Παρόλα αυτά, τα προσόντα υπάρχουν. Μαζί με τον Άντονι Ντέιβις, είναι οι δυο πιτσιρικάδες του ΝΒΑ με το μεγαλύτερο κορμί». Στην ίδια 5αδα με τον Αντετοκούνμπο είναι ο Γερμανός πόιντ-γκαρντ των Χοκς, Ντένις Σρέντερ, ο ρούκι (και Νο1 στο ντραφτ του 2014) σμολ-φόργουορντ των Γουλβς, Άντριου Ουίγκινς, ο πάουερ-φόργουορντ των Ουόριορς με την καταπληκτική φετινή χρονιά, Ντρέιμοντ Γκριν και ο ρούκι σέντερ των Σίξερς, Τζόελ Εμπίιντ, που πάντως έχει παίξει ακόμη στη Λίγκα λόγω τραυματισμού.
 
 
Οι Μπακς έχουν μεγάλα όνειρα για το αύριο με τον «Giannis», όμως την ίδια στιγμή, δύο ομάδες ανησυχούν για το σήμερα… Γιούτα (κυρίως) και Σάρλοτ κλείνουν το 2014 με ατυχίες, αφού οι Τζαζ έχασαν τον Άλεκ Μπερκς ως το τέλος της σεζόν, καθώς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση στον αριστερό ώμο του… Ο Μπερκς μετρούσε φέτος μ.ο. 13,9π.-4,2ριμπ., τον Οκτώβριο υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με την ομάδα του Σολτ Λέικ, όμως πλέον θα επιστρέψει στα γήπεδα από την επόμενη κανονική περίοδο. Ατυχία, αλλά όχι τόσο σοβαρή και με μικρότερο χρόνο αποθεραπείας, και για τους Χόρνετς, καθώς ο καλύτερος ψηλός τους θα μείνει εκτός δράσης για 4 εβδομάδες. Ο Αλ Τζέφερσον τραυματίστηκε σε μυ της βουβωνικής χώρας και η ομάδα του θα στερηθεί των μ.ο. 18π.-8,2ριμπ. (χαμηλότεροι από τους περσινούς 21,2π.-10,8ριμπ. ) για τον επόμενο μήνα…