Η είδηση είχε αποκαλυφθεί πριν από 5 μέρες. Αλλά από τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/1) είναι πλέον και επίσημο ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game της Νέας Υόρκης, στις 14 Φεβρουαρίου! Ο διεθνής φόργουορντ των Μπακς θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος μη Αμερικανός νικητής στην ιστορία του θεσμού και όπως ήταν γνωστό, θα έχει αντιπάλους τους Ζακ ΛαΒιν (Γουλβς), Βίκτορ Ολαντίπο (Μάτζικ) και Μέισον Πλάμλι (Νετς). Ο Giannis δεν έκρυψε την ανυπομονησία του, δηλώνοντας πως “είμαι ενθουσιασμένος! Θα πάω και θα το διασκεδάσω και μαζί με τον αδερφό μου, Θανάση (σ.σ.: τον οποίο είχε βοηθήσει πέρσι στον διαγωνισμό του All Star Game του NBDL) θα κάνουμε κάτι τρελό και όμορφο”.

Το ΝΒΑ αλλάζει την περσινή «συνταγή» με τις ομάδες παικτών από Ανατολή και Δύση (νικητής είχε αναδειχθεί, πάντως, ο Τζον Ουόλ των Ουίζαρντς), ενώ το «σενάριο» παραμένει το ίδιο για τον διαγωνισμό τριπόντων. Η Λίγκα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τους συμμετέχοντες, όμως οι «διαρροές» άρχισαν και πίσω από τα 7,25μ. θα σταθούν ο κορυφαίος φετινός σουτέρ και θριαμβευτής στην ψηφοφορία για τις βασικές 5αδες Στεφ Κάρι (με το…λέι-απ από τη γραμμή του τριπόντου) του Γκόλντεν Στέιτ και οι Τζέι-Τζέι Ρέντικ (Κλίπερς), Κάιλ Κόρβερ (Χοκς), Ουέσλι Μάθιους (Μπλέιζερς) και Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς), ενώ δεν αποκλείεται και η παρουσία του Λίλαρντ (Πόρτλαντ). Ο Κάρι, μάλιστα, θα αντιμετωπίσει σε αγώνα «H-O-R-S-E» (πρόκλησης σουτ) τον Τζον Ουόλ, όμως με περισσότερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρησή του στα τρίποντα με τον συμπαίκτη του, Κλέι Τόμπσον. Άλλωστε, ο σταρ των Ουόριορς συνηθίζει να προκαλεί στις προπονήσεις τους προπονητές του, όπως τον πρών, Μαρκ Τζάκσον αλλά και τον νυν, Στιβ Κερ.

Παράλληλα, η Λίγκα ανακοίνωσε και τις συνθέσεις του αγώνα των ρούκι με τους δευτεροετείς (13/2), ο οποίος θα φέτος θα έχει την πρωτοτυπία πως οι δύο ηλικίες θα αναμιχθούν ώστε να συνθέσουν ομάδες από τις Η.Π.Α. και τον υπόλοιπο κόσμο! Από την δεύτερη ξεχωρίζουν η παρουσία του Καναδού, Νο1 στο ντραφτ του 2014 και φόργουορντ της Μινεσότα, Άντριου Ουίγκινς και του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μαζί τους θα είναι οι Ντζένγκ (Μινεσότα-Σενεγάλη), Μπογκντάνοβιτς (Μπρούκλιν-Κροατία), Ολίνικ (Καναδάς-Σέλτικς), Έξαμ (Αυστραλία-Γιούτα), Γκομπέρ (Γαλλία-Γιούτα), Μίροτιτς (Κροατία-Σικάγο), Άνταμς (Νέα Ζηλανδία-Οκλαχόμα Σίτι) και Σρέντερ (Γερμανία-Ατλάντα). Για την αμερικανική ομάδα θα αγωνιστούν οι: Κάρτερ-Ουίλιαμς και Νοέλ (Φιλαντέλφια), ΛαΒιν και Μοχάμαντ (Μινεσότα), Ολαντίπο και Πέιτον (Ορλάντο), Πλάμλι (Μπρούκλιν), Μπερκ (Γιούτα), Κάλντουελ-Πόουπ (Ντιτρόιτ) και Κόντι Ζέλερ (Σάρλοτ).