Μπορεί οι Μπόστον Σέλτικς να βρίσκονται επί ποδός πολέμου εν όψει της έβδομης αναμέτρησης με τους Νιου Γιόρκ Νικς για τον α’ γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το μέλλον δεν βρίσκεται στο μυαλό τους. Κι αυτό γιατί πρόκειται για κάτι (ίσως) πιο σημαντικό από τα φετινά πλέι οφ αφού στο παραμένει άγνωστο αν οι “Κέλτες” θα κρατήσουν στο δυναμικό τους τον Πολ Πιρς.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά στη Βοστώνη σκέφτονται έντονα το ενδεχόμενο εξαγοράς του προκειμένου να αδειάσουν χώρο στο σάλαρι καπ και να προχωρήσουν σε ανανέωση του ρόστερ.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ο GM των Βοστονέζων, Ντάνι Έιντζ, δεν θέλησε να δώσει… απαντήσεις, καθώς αρκέστηκε απλά να πει πως το ενδεχόμενο διαζυγίου με τον Πολ Πιρς είναι μία δύσκολη απόφαση για να παρθεί:

“Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση για όλους μας, αλλά όταν το ζήτημα πηγαίνει στο τι είναι καλύτερο για τους Σέλτικς, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, επίσης. Δεν είναι κάτι που αποφασίζεις χωρίς να το σκεφτείς. Δεν πρόκειται για έναν νεαρό σταρ, ή κάποιο υψηλό νούμερο στο Ντραφτ. Τέτοιου είδους επιλογές δεν θα ήταν δύσκολες υπό άλλες συνθήκες, αλλά έχω ένα προαίσθημα ότι η συγκεκριμένη θα είναι εξαιρετικά δύσκολη”.