Ο σούπερ σταρ των Milwaukee BucksΓιάννης Αντετοκούνμπο έγινε συνιδιοκτήτης στην start-up εταιρεία Ready Nutrition.

Ο Έλληνας φόργουορντ συμφώνησε με την Ready Nutrition, η οποία δραστηριοποιείται στην διατροφή των αθλητών. Η εταιρία δεν γνωστοποίησε το ποσό της επένδυσης του Γιάννη αλλά τόνισε πως αυτό είναι εξαψήφιο.

 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε μεταξύ άλλων στο CNBC: «Δεν είναι μια συμφωνία για διαφήμιση. Μπορώ να βοηθήσω την εταιρεία. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την εταιρία. Θα μπορούσα να συνεργαστώ με την Gatorade, την BodyArmor, αλλά η Ready είναι αυτό που μου ταιριάζει».

 Ποια είναι η εταιρία και η πρώτη κίνηση του Γιάννη

Η Ready Nutrition ιδρύθηκε το 2012 και παράγει αποκλειστικά φυσικά, βιολογικά αθλητικά προϊόντα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων μπάρες πρωτεΐνης και πρωτεϊνούχου νερού. Μάλιστα, τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε πάνω από 8.000 καταστήματα στις ΗΠΑ ενώ η είσοδος του Γιάννη στην εταιρία αναμένεται να δώσει περισσότερη ώθησε το επόμενο διάστημα.

 Η πρώτη κίνηση του Γιάννη ως συνιδιοκτήτης ήταν να προμηθεύσει με 34.000 μπουκάλια με νερό της εταιρίας και 34.000 μπάρες πρωτεΐνης τους μαθητές του Milwaukee Public School. Επίσης η εταιρεία θα δωρίσει 34.000 μπουκάλια του προϊόντος νερού της τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» για την προσπάθεια που δίνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Συνιδιοκτήτης του brand ειδών αθλητικής διατροφής Ready Nutrition είναι πλέον ο αστέρας του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο, πραγματοποιώντας επένδυση της οποίας το ύψος δεν ανακοινώθηκε, αν και γνωστοποιήθηκε πως το νούμερο είναι εξαψήφιο (σε δολάρια).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα εμπλακεί ενεργά σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης προϊόντων του brand, ενώ θα αναλάβει αποκλειστικό προωθητικό ρόλο για το ενεργειακό ποτό Ready Water και για άλλα προϊόντα της εταιρείας.

Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας, ένα ποσοστό των πωλήσεων θα διατεθεί για την ενίσχυση μαθητικών ομάδων σε 30 πόλεις του ΝΒΑ, καθώς και σε συλλόγους της Ελλάδας, της Νιγηρίας, της Ιρλανδίας, της Ινδίας και της Κίνας.

Κύριο μέλημα του Έλληνα μπασκετμπολίστα θα είναι η περαιτέρω επέκταση του Ready Water στις ευρωπαϊκές και τις ασιατικές αγορές. Πρόκειται για ένα ενεργειακό ποτό με 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, με πέντε φυσικούς ηλεκτρολύτες και χωρία ζάχαρη.

Η Ready Nutrition ιδρύθηκε το 2012 από τον Pat Cavanaugh, πρώην μπασκετμπολίστα του πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ, και εκτός από ενεργειακά ποτά παράγει διατροφικές μπάρες, σνακ και πρωτεϊνικές σκόνες. Μιλώντας στο CNBC, ο Cavanaugh είχε εκτιμήσει ότι ο τζίρος της εταιρείας θα ξεπεράσει φέτος τα 100 εκατομμύρια δολάρια.