Τα λεφτά, η δόξα, η φήμη, η παγκόσμια ακτινοβολία, τα φλας των ΜΜΕ που αστράφτουν συνέχεια πάνω σου… Εύκολα μπορούν να αλλάξουν έναν άνθρωπο. Να τον κάνουν να ξεχάσει την ανθρωπιά του, να «πετρώσουν» την καρδιά του. Να του καλύψουν ότι καλό έκρυβε μέσα του. Να τον κάνουν να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και να έχει μονίμως γυρισμένη την πλάτη σε ανθρώυς που έχουν ανάγκη. Ευτυχώς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Τα εκατομμύρια, η τεράστια παγκόσμια δόξα που απέκτησε στο NBA δεν τον άλλαξαν. Παραμένει ακόμα ο Γιάννης από τα Σεπόλια. Το παιδί που τα έφερνε δύσκολα βόλτα με τη οικογένειά του, αλλά τώρα έφτασε ψηλά, έγινε σύμβολο και θέλει να βοηθήσει σε όσους έχουν ανάγκη. Όπως τον είχαν βοηθήσει πολλοί κι εκείνον στα ζόρικα παιδικά του χρόνια.

Και δεν είναι έτσι μόνο ο Giannis. Όλη η οικογένειά του είναι το ίδιο. Είναι πάντα δίπλα στους συνανθρώπους τους, που έχουν ανάγκη και κάνουν ότι μπορούν με κάθε τρόπο για να τους βοηθήσουν.

Χθες ο Δήμος Ζωγράφου ανακοίνωσε πως ο «Greek Freak» και η οικογένειά Αντετοκούνμπο έκαναν δωρεά 10.000 μάσκες για να διανεμηθούν στους εργαζομένους του Δήμου, αλλά και στις ευπαθείς ομάδες στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει την τεράστια καρδιά του.

Αυτός και η οικογένειά του το έχουν δείξει άπειρες φορές αυτό και η λίστα με είναι ατέλειωτη…

Στις 13/3/2020 ο Giannis δίνει 100.000 δολάρια για να πάνε στους υπαλλήλους του «Fiserv Forum», που χτυπήθηκαν οικονομικά από την απόφαση να μπει λουκέτο στο ΝΒΑ και στα γήπεδα λόγω του Covid-19.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2020 μετά το All Star Game δώρισε 100.000 δολάρια στον οργανισμό «After School Matters» και στην συνέχεια έδωσε άλλες 100.000 δολάρια στον ίδιο οργανισμό μαζί με τους συμπαίκτες του στην Giannis Team.

Εφτασε ως την φυλακή

Στις 19/12/2019 επισκέπτεται το σωφρονιστικό ίδρυμα «Racine» στην πολιτεία του Ουισκόνσιν μαζί με τον αδελφό του Θανάση και μέλη των Bucks.

Εδωσε λεφτά για να φτιαχτεί κλειστό στη Ραφήνα

Στις 19 Μαΐου 2019, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει δώσει χρήματα για να φτιαχτεί ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή Μπλε Λιμανάκι.

Στις 8 Ιουλίου 2019 στέκεται στο πλευρό του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και μετέχει σε εκδήλωση που γίνεται στην Μύκονο μαζί με τα αδέλφια του Θανάση και Αλεξ και τους συμπαίκτες του στους Bucks, Eric Bledsoe και Brook Lopez.

Πλήρωσε και σερβίρισε γεύματα σε απόρους

Στις 16/11/2018 διαθέτει 50.000 ευρώ για να δοθούν γεύματα σε απόρους. Μάλιστα μαζί με την αγαπημένη του Maraiah, την μητέρα του Βερόνικα και τα αδέλφια του μετέχει (στην μικρή φωτό) στο μοίρασμα του φαγητού στο κέντρο «St. Vincent de Paul» στο Μιλγουόκι.

Στα 7/7/2018 τρέχει σε αγώνα δρόμου στην Αθήνα μαζί με τα αδέλφια του Θανάση και Κώστα με  σκοπό την στήριξη του έργου και των αναγκών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρα και παιδιού του πατέρα Αντώνιου, «Κιβωτός του Κόσμου».

Και φυσικά πάντα βοηθάει πολύ κόσμο με τα περίφημα events των Antetokounbros.

To κατηχητικό που δεν ξέχασε

Δεν έχει ξεχάσει ποτέ όσους στάθηκαν δίπλα στην οικογένειά του στα Σεπόλια. Πάντα τους βοηθάει όσο μπορεί.

Όπως δεν έχει ξεχάσει και το Κατηχητικό Σχολείο του Αγιου Μελετίου Σεπολίων, στο οποίο πήγαινε μικρός.

Ολοι θυμούνται την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα μετά την μεταγραφή στους Bucks.

Σε μια ανύποπτη στιγμή ένα μεγάλο πολυτελές τζιπ πάρκαρε έξω από το κατηχητικό. Ολοι κοιτούσαν να δουν ποιος είναι. Από το όχημα βγήκε ο δικός τους άνθρωπος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είχε μαζί του πολλές τεράστιες τσάντες γεμάτες πράγματα…

 

ΤΟ EVENT ΣTHN ΜΥΚΟΝΟ

 

TO ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ  

 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ «AFTER SCHOOL MATTERS»