Ηταν γνωστό εδώ και καιρό ότι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Lebron James και James Harden θα ήταν οι 3 παίκτες που θα δώσουν την μάχη για τον τίτλο του φετινού MVP του ΝΒΑ, αλλά πλέον είναι και επίσημο. Το NBA ανακοίνωσε πως ο «Greek Freak», ο «βασιλιάς» και ο «μούσιας» θα είναι οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη της σεζόν.

Το ΝΒΑ έχει αποφασίσει για τον τίτλο να ληφθούν τα πεπραγμένα των παικτών μέχρι την 11η Μαρτίου, οπότε και η σεζόν διακόπηκε προσωρινά λόγω του κορονοϊού.

Μέχρι και την διακοπή ο Αντετοκούνμπο είχε απολογισμό 29,6 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ και είχε οδηγήσει φυσικά σε μια μυθική σεζόν τους Bucks και τους είχε (όπως και τώρα μετά την επανέναρξη) στην κορυφή της Ανατολής, έχοντας μάλιστα το καλύτερο φετινό ρεκόρ στο ΝΒΑ. Ο Χάρντεν είχε 34,3 πόντους, 6,4 ριμπάουντ και 7,5 ασίστ, αλλά οι Rockets δεν ήταν στην κορυφή της Δύσης.

Ο Τζέιμς είχε 25,3 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10,3 ασίστ και είχε φυσικά τους Lakers στην 1η θέση στη Δύση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα διεκδικήσει μόνο τον τίτλο του MVP. Ο περσινός πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν, είναι υποψήφιος και για Καλύτερος Αμυντικός της φετινής χρονιάς.

Εκεί θα δώσει σκληρή και δύσκολη μάχη με τον Anthony Davis των Lakers και τον Rudy Gobert των Utah Jazz. Ο Γάλλος μάλιστα έχει κατακτήσει δυο φορές στη σειρά την τελευταία 2ετία (2018, 2019) τον τίτλο αυτό.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ MVP

 

 

 

OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ