Είναι ιδιόρρυθμος. Παράξενος. Εκρηκτικός. Οι ατάκες του και η στάση του σε πολλά θέματα έχει προκαλέσει άγριο κράξιμο και τον έχει φέρει πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα. Δεν τον νοιάζει όμως Ο Marc Cuban γράφει στα παλιά του τα παπούτσια (σιγά να μην έχει, καθώς είναι βαθύπλουτος, αλλά λέμε τώρα…) την κριτική και δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Αυτή την φορά όμως, ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο», γιατί έδειξε τις κοινωνικές του ευαισθησίες για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της ομάδας.

Το NBA ανακοίνωσε την αναστολή των αγώνων. Αυτό θα προκαλέσει οικονομικές απώλειες στις ομάδες. Θα προκαλέσει απώλειες όμως, και στους υπαλλήλους των συλλόγων του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη, που θα χάσουν πολλά μεροκάματα, αφού θα μπει γενικό λουκέτο και δεν θα γίνονται ακόμα και προπονήσεις.

Ο Cuban θυμήθηκε ότι στις ομάδες υπάρχουν και ωρομίσθιοι υπάλληλοι, που δουλεύουν στις προπονήσεις, στους αγώνες κλπ. Που πληρώνονται με την ώρα και αυτό είναι το μοναδικό τους εισόδημα. Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks τόνισε ότι έχει μιλήσει ήδη με τα… λογιστήριά του σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση και να πάρουν χρήματα, έστω και μέσω ειδικών προγραμμάτων και εθελοντικής εργασίας.

 «Όταν έγινε γνωστό ότι ίσως δεν παίξουμε αγώνες, μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και άτομα που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις μας. Ήθελα να δω τι θα μας στοιχίσει, για να στηρίξουμε οικονομικά τους ανθρώπους που δεν θα μπορούν να έρχονται στη δουλειά, πληρώνονται με την ώρα κι αυτό είναι το μόνο τους εισόδημα», τόνισε ο Marc Cuban και συμπλήρωσε: «Ίσως τους ζητήσουμε να κάνουν κάποιου είδους εθελοντική εργασία. Δεν ξέρω ακόμα τις λεπτομέρειες, αλλά έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα. Δεν έχω ακόμα λεπτομέρειες, αλλά αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».