Παρά τις όποιες ελπίδες για επανεμφάνιση στα ετήσια playoffs για πρώτη φορά από το 2018 -και τη μοναδική χρονιά του Jimmy Butler στην ομάδα, που «έσπασε» μια κατάρα 13ετούς ξηρασίας- οι Minnesota Timberwolves δεν θα καταφέρουν -όπως όλα δείχνουν- να τις αποδείξουν αληθείς, αφού μετά από 31 ολόκληρους αγώνες, μετρούν μονάχα 7 νίκες (22% ποσοστό επιτυχίας), και πλέον απέχουν 9 νίκες και 9 ήττες από την 8η θέση.

Σε αυτό το μονοπάτι σίγουρα οδήγησε και η μάχη του σταρ της ομάδας, Karl Anthony Towns, με τον κορονοϊό, που του έχει επιτρέψει να αγωνιστεί μόλις σε 11 παιχνίδια φέτος (22 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα).

Ωστόσο, η αδυναμία του προπονητή του οργανισμού Ryan Saunders, γιο της θρυλικής μορφής του συλλόγου Flip Saunders, δεν έχει κατορθώσει σε κανένα σημείο της 2.5ετούς θητείας του εκεί να αποδείξει πως μπορεί να οδηγήσει τους «Λύκους» στη Γη της Επαγγελίας, κάτι που μάλλον δικαιολογεί την απόφαση της διοίκησης να τον αποδεσμεύσει.

Στη θέση του, προσλήφθηκε ο Chris Finch -μέχρι πρότινος βοηθός του Nick Nurse στους Toronto Raptors– που βρίσκεται στο ΝΒΑ από το 2011 ως βοηθός.

Συνολικά, έχει περάσει από Houston Rockets, Denver Nuggets, New Orleans Pelicans και Toronto Raptors (φέτος), ενώ παράλληλα έχει πανηγυρίσει 1 πρωτάθλημα στη θυγατρική λίγκα, την G League, αλλά και ένα βραβείο Coach of The Year εκεί, όντας head coach των Rio Grande Valley Vipers (2010).