Ο Aleksej Pokusevski ζει στον ρυθμό του Draft του NBA (διεξάγεται τα ξημερώματα 19/11) μετράει αντίστροφα για την διαδικασία και συνεχίζει και να ακούει καλά λόγια για το τεράστιο ταλέντο του. Ανάμεσα σε εκείνους που στάζουν μέλι για τον Σέρβο παίκτη του Ολυμπιακού είναι και ο τέως προπονητής του στους «ερυθρόλευκους», ο David Blatt.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς μίλησε στην εκπομπή «Get to Know», που ήταν αφιερωμένη στο φετινό Draft και έσταξε μέλι για τον Aleksej Pokusevski, τονίζοντας ότι αν δουλέψει και εξελιχθεί σωστά, τότε ταβάνι του θα είναι ο ουρανός.

Ο Blatt θυμήθηκε όταν είχε τον Pokusevski στον Ολυμπιακό: «Θυμάμαι ήταν 16 ετών όταν τον προπόνησα στον Ολυμπιακό, απέναντι σε πολύ έμπειρους παίκτες. Κάτι συνέβη κατά την διάρκεια της προπόνησης και είπα: Μπορεί να τα καταφέρει! Είναι ένα εξαιρετικό παιδί». 

Για τα σημεία που ο νεαρός Σέρβος πρέπει να βελτιώσει και που μπορεί να φτάσει αν εξελιχθεί σωστά ο Αμερικανοϊσραηλινός τόνισε: «Πρέπει να δουλέψει κυρίως την άμυνα του και να προσθέσει μύες. Αν ο Pokusevski φτάσει στο σημείο να μην αποτελεί πρόβλημα η άμυνα του, τότε η επίθεση του θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Αν μπορέσει να εξελιχθεί σωστά, τότε το ταβάνι του θα είναι ο ουρανός. Έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει. Δεν έχει παίξει το ισχυρότερο μπάσκετ».

O Blatt τόνισε ότι ο Pokusevski πρέπει να δουλέψει και να βρει μια ομάδα που θα τον αναπτύξει και έφερε και ως παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να ωριμάσει, να βρει μια ομάδα που θα είναι πολύ υπομονετική μαζί του και να τον αναπτύξει. Αλλά ακούστε, νομίζω ότι υπήρχε ένα αγόρι από την Ελλάδα, το επώνυμό του ήταν Αντετοκούνμπο. Κανείς δεν τον ήξερε γιατί δεν έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Ήταν απίστευτα ταλαντούχος και είχε ένα φανταστικό επίπεδο ανταγωνιστικού πνεύματος. Αυτό θα πρέπει να δείξει ο Πόκου για να γίνει ο παίκτης που πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι».