Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, κάθε άλλο παρά «περίπατο» έκαναν στους αγώνες τους στην Ευρώπη, ηττώμενοι από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην παράταση και κερδίζοντας στις λεπτομέρειες την Μπαρτσελόνα. Η εκτίμηση του Μπίλι Ντόνοβαν και των παικτών του προς το στυλ παιχνιδιού που ακολουθείται στη Γηραιά Ήπειρο φάνηκε από τις δηλώσεις τους, με τον ηγέτη τους, Ράσελ Ουέστμπρουκ, να παραδέχεται τη δυσκολία του να αγωνίζεται μία ομάδα του ΝΒΑ κόντρα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως είναι δύσκολο να μαρκάρεις τις ευρωπαϊκές ομάδες. Οι επιθέσεις τους είναι δέκα φορές καλύτερες από του NBA, καθώς κινούνται διαρκώς. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και όχι τόσο ταλέντο, γι’ αυτό χρειάζεται να κάνουν διάφορα πράγματα για να σκοράρουν». 

Για τα φιλικά κόντρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα: «Νομίζω πως ήταν μία καλή εμπειρία για εμάς που παίξαμε στην Ευρώπη και χρειάστηκε να μαρκάρουμε τέτοιες επιθέσεις και να αντιμετωπίσουμε από τις καλύτερες ομάδες. Πάντα θα είναι καλό για εμάς». 

Ο Μπίλι Ντόνοβαν, από τη δική του πλευρά, ανέφερε τα εξής: «Οι παίκτες μας ένιωθαν πιο άνετα με τον ρυθμό και για το πώς τρέχουν οι επιθέσεις στην Ευρώπη. Στο πρώτο μας παιχνίδι (σ.σ. με τη Ρεάλ) η περιφερειακή μας άμυνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε, αλλά και στο δεύτερο το ίδιο. Νόμιζα πως θα ήταν καλύτερο να μην μπαίνει η μπάλα στη ρακέτα».