Η μετακίνηση του Κέβιν Ντουράντ στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αποτέλεσε δίχως αμφισβήτηση την πιο συζητημένη στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, προκαλώντας «κρότο» στα θεμέλια του. Η συμφωνία αυτή, φερόταν να έχει γίνει ύστερα από ένα «μαραθώνιο» συζητήσεων ανάμεσα στον Αμερικανό «αστέρα» και τις διοικήσεις των «Πολεμιστών», των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και των Μπόστον Σέλτικς κατά κύριο λόγο, αλλά ο Άντριου Μπόγκουτ έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. 

Ο πρώην παίκτης των Ουόριορς, ισχυρίζεται πως η συμφωνία μεταξύ Ουόριορς και Ντουράντ είχε πραγματοποιηθεί πριν το περασμένο καλοκαίρι. Ο ίδιος, αναφέρει πως μαζί με τον Αντρέ Ιγκουοντάλα γνώριζε πως ένας εκ των δύο θα αποχωρούσε, για να ταξιδέψει ο Αυστραλός σέντερ στο Τέξας, για λογαριασμό των Ντάλας Μάβερικς.

«Είναι κομμάτι της δουλειάς όλο αυτό. Πιστεύω ότι το deal είχε γίνει πολύ πριν από το καλοκαίρι. Πίστευω πως είχε γίνει αυτό. Προφανώς, ο Ντουράντ δεν είχε πάρει την οριστική απόφαση, αλλά νομίζω πως ο σύλλογος γνώριζε για λίγο καιρό πως αυτό θα συμβεί», ανέφερε αρχικά ο Μπόγκουτ, για να εξηγήσει αμέσως το λόγο που εκφράζει τη συγκεκριμένη πεποίθηση: «Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα και εγώ γνωρίζαμε πως ένας από τους δύο θα φύγει, αυτός τελικά ήμουν εγώ. Και αυτό κομμάτι της δουλειάς είναι. Έφεραν στους Ουόριορς ένας Hall Of Famer, γιατί ο “KD” θα μπει σίγουρα στο Hall Of Fame. Αν ήμουν GM το ίδιο deal θα έκανα. Αυτή είναι η πραγματικότητα της δουλειάς μας».