Στις Η.Π.Α. συνηθίζουν να λένε για τις ομάδες που αποκλείονται από τα πλέι-οφς ότι «πάνε για ψάρεμα! (σ.σ.: «gone fishing»). Οι Μαβς βίωσαν την «πίκρα» της ήττας και του τέλους της σεζόν τους τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/4), χάνοντας το 5ο ματς της σειράς με τους Ρόκετς, οι οποίοι προκρίθηκαν στους δυτικούς ημιτελικούς. Ο αποκλεισμός της ομάδας του Ντάλας, ωστόσο, δεν συνοδεύτηκε από… δόλωμα και ψάρεμα. Αλλά από ένα… όπλο σε ένα tweet και μία επίσημη απολογία των αντιπάλων τους. Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης στο Χιούστον, στον επίσημο λογαριασμό των γηπεδούχων στο twitter εμφανίστηκε ένα σχόλιο της διοίκησης στο οποίο απεικονιζόταν αρχικά ένα πιστόλι δίπλα σε ένα άλογο (που είναι το έμβλημα των Μάβερικς) και στη συνέχεια υπήρχε η έκφραση: «Σςςςςς. Κλείστε τα μάτια σας. Θα τελειώσουν όλα σε λίγο…».

Οι Μαβς απάντησαν με δικό τους tweet, που ανέφερε: «@HoustonRockets. Δεν ήταν πολύ αξιοπρεπές, αλλά ακόμη κι έτσι, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον επόμενο γύρο». Οι υπεύθυνοι των Ρόκετς αποφάσισαν έστω και αργοπορημένα να διαγράψουν την αρχική τοποθέτησή τους και ανταπάντησαν 33 λεπτά αργότερα ότι «@dallasmavs. Ζητούμε συγγνώμη για το ”φτωχό” tweet που δεν ανταποκρίνεται στον σεβασμό που έχουμε για τους Μάβερικς και τους οπαδούς τους. Απολογούμαστε ειλικρινά». Ούτως ή άλλως, το κλίμα μεταξύ των κόουτς Κέβιν ΜακΧέιλ και Ρικ Καρλάιλ (συμπαίκτες στους Σέλτικς) και των παικτών των δύο ομάδων ήταν εξαιρετικό μετά το ματς, που χάρισε στο Χιούστον μόλις την 2η νίκη του σε σειρά πλέι-οφς τα τελευταία 18 χρόνια (πρώτη μετά το 1997)! Πάντως, μερικές ώρες αργότερα, η διοίκηση των Ρόκετς αποφάσισε να απολύσει τον υπεύθυνο social media της ομάδας, Τσαντ Σανκς

Οι Ρόκετς περιμένουν στον 2ο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Κλίπερς-Σπερς, που το πρωί της Τετάρτης έφερε το Σαν Αντόνιο στο 3-2. Ωστόσο, ο κόουτς των ηττημένων, Ντοκ Ρίβερς, γκρίνιαξε μετά το φινάλε για την διαιτησία, λέγοντας πως μπορεί να υπήρξαν πολλές αιτίες για την ήττα, όμως και τα -κατά τα λεγόμενά του- «σκληρά σφυρίγματα εναντίον μας ήταν ένας παράγοντας». Ο τεχνικός της ομάδας του Λ.Α. τόνισε πως «γενικά δεν παραπονιέμαι πολύ. Όμως νομίζω πως απόψε (σ.σ.: Τρίτη βράδυ) μας χρέωσαν με μερικά σκληρά σφυρίγματα. Τα βήματα στον Μπλέικ Γκρίφιν, η χρεωμένη ως αντικανονική τάπα στον Ματ Μπαρνς και το 6ο φάουλ του Τζέι-Τζέι Ρέντικ, ενώ δεν ακούμπησε κανέναν, μας ”πλήγωσαν”. Δεν λέω ότι χάσαμε από αυτά, όμως σε αγώνες μίας κατοχής, μέτρησαν και αυτά».