Η επιθυμία του Θανάση Αντετοκούνμπο να διεκδικήσει όποιες πιθανότητες του αναλογούν να καθιερωθεί στο ΝΒΑ και τους Νιου Γιορκ Νικς είναι δεδομένη και μεγάλη. Τόσο μεγάλη, που απορρίπτει οποιαδήποτε πρόταση έρχεται από την Ευρώπη, από την οποία πολλές ομάδες επιθυμούν διακαώς να τον εντάξουν στο ρόστερ τους.

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, Νικ Λότσο, ο «Θανάσης» απέρριψε πρόταση διετούς συμβολαίου, συνολικών αποδοχών 550.000 δολαρίων από την ιταλική Βαρέζε, προκειμένου να αγωνιστεί έστω στην D-League και τους Γουίντσεστερ Νικς (θυγατρική των Νιου Γιορκ Νικς), έστω και αν θα αμειφθεί την προσεχή σεζόν με μόλις 25.000 δολάρια! Ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, θέλει να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας πως μελλοντικά αξίζει μία θέση στο ρόστερ τους και να πάρει έστω και λίγη από τη δόξα ενός εκ των πιο δημοφιλών νεαρών παικτών του πρωταθλήματος.

Αυτήν την αισιοδοξία την αντλεί και από τις συζητήσεις του με τους Στιβ Μιλς και Φιλ Τζάκσον. «Δεν έχουν χώρο για αυτόν στο ρόστερ, μίλησε όμως με τον Στιβ Μιλς και τον Φιλ Τζάκσον και αισθάνθηκε ότι έχουν πλάνο για αυτόν στο μέλλον. Δεν του εγγυήθηκαν πάντως τίποτα για την επόμενη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά ο Λότσος στην New York Post, ο οποίος προσέθεσε ότι ο νεαρός «άσσος» είχε δεχθεί προτάσεις μέχρι και από τον Ολυμπιακό και την Καχασόλ!

«Είναι πολύ φιλόδοξος και αποφασισμένος να πάει στο ΝΒΑ. Είναι μεγάλη θυσία. Θα μπορούσε να τον θέσει μπροστά από το πρόγραμμα του στην καριέρα του αλλά δεν προσπάθησα να τον μεταπείσω, ήθελα να πάρει τη δική του απόφαση», συμπλήρωσε ο Έλληνας μάνατζέρ.