Πριν από λίγες μέρες, πέρασε μαζί με τους Άλεν Άιβερσον και Σακίλ Ο’ Νίλ την πόρτα του «Hall Of Fame», με την ένδοξη καριέρα του στο ΝΒΑ να αναγνωρίζεται, πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από τους Χιούστον Ρόκετς. Ο Γιάο Μινγκ, πρόκειται να γνωρίσει άλλη μία τιμητική διάκριση, η οποία είναι η ύψιστη για κάθε παίκτη, καθώς οι Χιούστον Ρόκετς αποφάσισαν να αποσύρουν την φανέλα με το νούμερο 11.

Ο Κινέζος «γίγαντας», ύψους 2.29, είχε εισχωρήσει στο «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ από την πρώτη θέση του ντραφτ του 2002, με τους Ρόκετς να τον επιλέγουν και τον ίδιο να συνδέει το όνομά του, με αυτό του συλλόγου. Αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα τραυματισμού, η ομάδα ήταν πάντα στο πλευρό του, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2011, ύστερα από οκτώ συμμετοχές στο All Star Game, δύο παρουσίες στη δεύτερη καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ κι ένα πρωτάθλημα Κίνας με τη Σανγκάι το 2002, πριν διαβεί τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η διοίκηση των «Ρουκετών», ανακοίνωσε τη σπουδαία αυτή πράξη, επιβραβεύοντας τον 36χρονο σήμερα Μινγκ για τη σπουδαία προσφορά του, με μέσο όρο καριέρας στους 19 πόντους, τα 9.2 ριμπάουντ και τα 1.2 μπλοκ ανά αγώνα.