Όχι δεν γυρίσαμε πίσω τον χρόνο, ούτε διαβάζεται “κατεψυγμένη” την είδηση για την απόφαση του Μάικλ Τζόρνταν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Τα νέα αφορούν τον Μάρκους Τζόρνταν, ο οποίος πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του, αν και διανύει μόλις το 21ο έτος της ηλικίας του.

Ο υιός του “Air”, παρά το γεγονός ότι ήταν τον ηγέτη του Πανεπιστημίου Σέντρα Φλόριντα μετρώντας κατά μέσο όρο 13.7 πόντους την περσινή σεζόν, δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του ως μπασκετμπολίστας, αποφασίζοντας να αφοσιωθεί στις σπουδές του. Η συγκεκριμένη κίνηση συνεχίζει να παραμένει ανεξήγητη αφού ούτε ο ίδιος έχει αποκαλύψει τους λόγους της απόσυρσής του.

Άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, πάντως, τονίζουν πως ο Μάρκους Τζόρνταν σκεφτόταν εδώ και δύο μήνες να σταματήσει το μπάσκετ, κάτι που, όμως, ανακοίνωσε… καθυστερημένα.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει “γυμνούς” στην περιφέρεια τους “Ιππότες” του Σέντραλ Φλόριντα και δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα για τις αιτίες που οδήγησαν έναν εξαιρετικά ταλαντούχο αθλητή στην απόφαση να σταματήσει τον αθλητισμό.

Ίσως δεν μπόρεσε να σηκώσει το “βάρος” του ονόματος “Τζόρνταν”. Ίσως προτιμάει τον ακαδημαϊκό τομέα. Ίσως, ίσως, ίσως. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα μάθουμε την αιτία της απόσυρσής του, εκτός κι αν αποφασίσει ο ίδιος ο Μάρκους Τζόρνταν να την αποκαλύψει…