Εδώ και μερικούς μήνες ο Γκραντ Χιλ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τα παρκέ. Βλέπετε, οι πολλοί (και σοβαροί) τραυματισμοί που είχε τα τελευταία χρόνια δεν του επέτρεπαν να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, με τη φετινή “κουτσουρεμένη” (λόγω τραυματισμού) σεζόν στους Λος Άντζελες Κλίπερς, όπου αγωνίστηκε σε μόλις 29 αναμετρήσεις, να αποτελεί το κύκνειο άσμα του.

Ο 40χρονος, πλέον, φόργουορντ πήρε την απόφαση να πει “αντίο” στην αγωνιστική δράση, παρά το γεγονός πως έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους “Κλιπς“. Κι αυτό γιατί αισθάνεται πως δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στο ΝΒΑ.

“Είμαι χαρούμενος που λέω ότι αποσύρομαι”, ήταν οι πρώτες του κουβέντες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TNT, για να συνεχίσει: “Αποσύρομαι επίσημα. Είχα μία σπουδαία καριέρα. Το ανακοινώνω και επίσημα πλέον ότι σταματώ το μπάσκετ. Το σκεφτόμουν αρκετά τα τελευταία χρόνια. Φτάνεις σε ένα σημείο όπου δεν θες να συνεχίσεις, αλλά εγώ το ευχαριστήθηκα”.

Ο Γκραντ Χιλ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ για 19 σεζόν με τα χρώματα των Ντιτρόιτ Πίστονς (1994-2000), Ορλάντο Μάτζικ (2000-’07), Φοίνιξ Σανς (2007-’12) και Λος Άντζελες Κλίπερς (2012-’13) μετρώντας κατά μέσο όρο στην καριέρα του 16.7 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ και 1.2 κλεψίματα σε 33.9 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Έπαιξε σε συνολικά 1.026 (!) παιχνίδια (σ.σ.: βασικός στα 972) σουτάροντας με 48.3% εντός παιδιάς, 31.4% από τη γραμμή των τριών πόντων και 76% από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας”.