Αιφνίδιο τέλος στην καριέρα του έβαλε ο LaMarcus Aldridge, που πριν από μερικές εβδομάδες υπέγραψε στο Brooklyn, επιδιώκοντας να κυνηγήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Ο λόγος; Ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ διαγνώστηκε με καρδιακή αρρυθμία και πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το μπάσκετ.

«Παρότι είμαι καλύτερα τώρα, αυτό που ένιωσα ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω βιώσει. Λέγοντας αυτό, έχω πάρει τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από το NBA. Για 15 χρόνια, έβαλα το μπάσκετ πρώτο και τώρα ήρθε η ώρα να βάλω την υγεία μου και την οικογένειά μου πρώτα», έγραψε στα social media o “LMA”.

Στα 15 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ, σε Portland, San Antonio και Brooklyn, ο Aldridge ήταν ένας από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ στο ΝΒΑ. Επιλέχθηκε πέντε φορές στις καλύτερες πεντάδες της σεζόν, επτά έγινε All-Star και είχε 19,4 πόντους, 8,2 ριμπάουντ, 2,0 ασίστ και 1,1 κόψιμο κατά μέσο όρο σε 1.029 αγώνες κανονικής περιόδου.

Επιλέχθηκε στο Νο. 2 του Draft το 2006 από τους Bulls, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στο Σικάγο. Τη βραδιά του Draft έγινε ανταλλαγή στο Portland για τους Viktor Khryapa, Tyrus Thomas και ένα draft-pick 2ου γύρου.