Οι Ούοριορς μαστίζονται ήδη από προβλήματα τραυματισμών με πιο κυρίαρχο τον τραυματισμό του Ντουράντ. Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς έχασαν τον Κλέι Τόμπσον και τον Κέβον Λούνει αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν το «μπρέικ» επικρατώντας Ράπτορς με 104-109.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο 1ο δωδεκάλεπτο με καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των 4-5 πόντων με την πρώτη περίοδο να λήγει υπέρ των γηπεδούχων με 27-26. Στο πρώτο μέρος, το Τορόντο ήταν πιο συγκεντρωμένο και στην 2η περίοδο κεφαλοποίησε την καλή της απόδοση παίρνοντας προβάδισμα 9 πόντων(37-28) 8:41 πριν το την λήξη του ημιχρόνου. Οι παίκτες από τον πάγκο(ΒανΦλιτ, Πάουελ) και ο Λέοναρντ έφεραν την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα 5 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετά από βολή του σταρ των Ράπτορς που διαμόρφωσε το 47-35. Οι «Πολεμιστές» πέτυχαν μόλις 9 πόντους σε εφτά αγωνιστικά λεπτά και φάνηκε να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την αμυντική «μέγγενη» των γηπεδούχων. Στην συνέχεια, το δίδυμο των «Splash Brothers» «ξύπνησε» και μετέτρεψε το 47-37 του 20’ στο 59-54 του ημιχρόνου με τους πρωταθλητές να τρέχουν σερί 0-9 στα τελευταία δύο λεπτά με τον Κάρι να πετυχαίνει έξι μαζεμένους πόντους.

Η τρίτη περίοδο ήταν αυτή που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Στιβ Κερ έτρεξε ένα εκπληκτικό 18-0 στα πρώτα 6’ της περιόδου και προσπέρασε με 72-59 με το «ρόδι» για τους Ράπτορς να σπάει ο ΦανΒλιτ με τρίποντο 6:20 πριν το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου. Οι πρωταθλητές διατήρησαν μία διαφορά που η μεγαλύτερη της τιμή ήταν το +13(65-78) στο 32’ όμως οι Ράπτορς δεν είχαν πει την… τελευταία τους λέξη. Έτσι, αρχικά μείωσαν σε 80-88 με συνεχόμενους πόντους του Λέοναρντ στα τελευταία τρία λεπτά πριν την λήξη του δωδεκαλέπτου και εν συνέχεια και μετά τον τραυματισμό του Τόμπσον έφτασαν στο -4(88-92).

Σε εκείνο το σημείο έκανε την εμφάνιση της η καρδιά του πρωταθλητή με τον Κουίν Κουκ να εμφανίζεται από το πουθενά και πετυχαίνει δύο μεγάλα τρίποντα, ενώ στην συνέχεια με καλάθια των Λίβινγκτον και του Γκριν, οι «Πολεμιστές» έφτασαν αστραπιαία στο +10(94-104). Στην συνέχεια, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τους Ράπτορς να πλησιάζουν στο -2(104-106) με τρίποντο του Ντάνι Γκριν, με 25’’ να απομένουν κάνοντας σερί 10-2 στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα. Εν τέλει, το Γκόλντεν Στέιτ κατάφερε να φύγει με την νίκη από το Καναδά καθώς ο Άντρε Ιγκουαντάλα πέτυχε το σημαντικότερο τρίποντο του αγώνα που διαμόρφωσε το τελικό 104-109 με 7” να απομένουν και οδήγησε τους φιλοξενούμενους στο «μπρέικ».

Οι νικητές στηρίχθηκαν πολύ στην περιφέρεια τους με τους Κλέι Τόμπσον, που τραυματίστηκε στις αρχές της 4ης περιόδους και τον Στέφεν Κάρι να πετυχαίνουν από 25 και 23 πόντους αντίστοιχα. Ακόμη, ο Γκριν έφτασε μία ανάσα από το τριπλ-νταμπλ με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Τέλος, ο Κάζινς είχε θετική παρουσία με 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την άλλη, οι Ράπτορς σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα στηρίχθηκαν περισσότερο στον Καουάι Λέοναρντ που τελείωσε την αναμέτρηση με 34 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ δεύτερος σκόρερ ήταν ο ΒανΦλιτ που πέτυχε 17 πόντους με το Τορόντο να έχει 31 πόντους από τον πάγκο του. Τέλος, ο Σιάκαμ, μετά την εκπληκτική εμφάνιση του πρώτου αγώνα πέτυχε 12 πόντους με 5-18 σουτ, πήρε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ.

 

Τορόντο Ράπτορς- Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 104-109 (1-1)