Ο Αμερικανός τεχνικός πήρε όλα τα εφόδια από τον Μπουντενχόλζερ, τόσο στους Μπακς, όσο και στους Χοκς. Ο Τζένκινς ήταν στο πλευρό του προπονητή των Μπακς από το 2013 έως το 2018 στους Χοκς, ενώ την φετινή σεζόν προπονούσαν μαζί τον Γιάννη Αντετοκούνπο και τους υπόλοιπους φιναλίστ της Δύσης.

Ο Τζένκινς συναντήθηκε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τους ανθρώπους των Γκρίζλις, οι οποίοι του εξήγησαν το όραμα της ομάδας και τις οικονομικές της δυνατότητες. Ο πρώην βοηθός προπονητή στους Μπακς, που αποτέλεσε το πιο φρέσκο όνομα για την τεχνική ηγεσία των Γκρίζλις, έκρινε πως τα δικά του “θέλωταιριάζουν με αυτά της ομάδας.

Ο Τζένκινς έφτασε στο Μέμφις δύο ημέρες πριν τη δυνατότητα του Βαλανσιούνας να διαπραγματευτεί την ελευθερία του και τα λιθουανικά μέσα τόνιζαν πως ο πανύψηλος σέντερ περίμενε τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή. Παράλληλα, ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο ο Τζένκινς θα διαχειριστεί τον Τάιλερ Ντόρσει και τον ρόλο που θα του προσφέρει στον σύλλογο.