Με χαρακτηριστική άνεση, οι Σαν Αντόνιο επιβλήθηκαν των Χιούστον Ρόκετς με 114-75 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης. Επόμενος αντίπαλος, η παρέα του Στεφ Κάρι και του Κέβιν Ντουράντ με το πρώτο παιχνίδι της σειράς να είναι προγραμματισμένο για το βράδυ της Κυριακής και ώρα Ελλάδος 10.30.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Σαν Αντόνιο ήταν η μόνη ομάδα μέσα στο γήπεδο, εξαφάνησαν τις “ρουκέτες” από την αρχή σχεδόν του παιχνιδιού και παρά τα συνθήματα για ενότητα απο την ομάδα του Χιούστον, η ομάδα του Μαικ Ντ’ Αντόνι δεν εμφανίστηκε καθόλου ανταγωνιστική. Η απουσία του Κάουι Λέοναρντ δεν έγινε ποτέ αντιληπτή με τον Λα Μάρκους Ολντριτζ να κάνει ίσως την καλύτερη του εμφάνιση με την φανέλα των “σπιρουνιών” τελειώνοντας με 34π., 12 ριμπάουντ σε 34′ συμμετοχής, σε αντίθεση με τον Τζέιμς Χάρντεν που έμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα με 10π., 6 λάθη και -26 στην κλίμακα rating!

Το -19 του ημιχρόνου θα μπορούσε να φανεί αναστρέψιμο, αν άλλαζαν πρόσωπο οι γηπεδούχοι, αλλά αυτο δεν έγινε ποτέ, με την διαφορά, όσο κυλουσε η 3η και η 4η περίοδος, να παίρνει διαστάσεις θριάμβου με το τελικό να -39 να δείχνει την χείριστη βραδιά που βρέθηκαν οι Χιούστον. Να σημειωθεί επίσης ότι το Toyota Center άρχισε να αδειάζει από τα μέσα του 3ου δωδεκαλέπτου, ενώ ο Tζέιμς Χάρντεν αποβλήθηκε “οικειοθελώς” με 6 φάουλ ενώ απέμενε αρκετός χρόνος για την λήξη, με τους οπαδούς των “ρουκετών” να τον αποθεώνουν μ’ ένα standing ovation.

 

ΑΝΑΤΟΛΗ

Προημιτελικοί:

Μπόστονς Σέλτικς – Σικάγο Μπουλς 4-2
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Ιντιάνα Πέισερς 4-0
Τορόντο Ράπτορς – Μιλγουόκι Μπακς 4-2
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ατλάντα Χοκς 4-2

Ημιτελικοί:

Μπόστονς Σέλτικς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 3-2
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Τορόντο Ράπτορς 4-0

ΔΥΣΗ

Προημιτελικοί:

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Πόρτλαντ Τρειλ Μπλέιζερς 4-0
Σαν Αντόνιο Σπερς – Μέμφις Γκρίζλις 4-2
Χιούστον Ρόκετς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 4-1
Λος Άντζελες Κλίπερς – Γιούτα Τζαζ 3-4

Ημιτελικοί:

Γκόλντεν Στειτ Ουόριορς – Γιούτα Τζαζ 4-0
Σαν Αντόνιο Σπερς – Χιούστον Ρόκετς 4-2

Τελικοί:

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς- Σαν Αντόνιο Σπερς